Вчені визначили продукти, які провокують стрес

Згідно з дослідженням, вживання насичених жирів у підлітковому віці підвищує ризик розвитку депресії і стресу в дорослому житті

Вчені з університету Лома Лінда в Каліфорнії (США) з’ясували, що продукти з високим вмістом насичених жирів знижують здатність організму боротися зі стресом. Про це повідомляє ScienceDaily.

Згідно з повідомленням, випробування проводилося на лабораторних щурах. Вони їли їжу з високим вмістом насичених жирів і вчені дійшли висновку, що ті частіше були схильні до стресу.

Крім цього встановлено, що вживання насичених жирів в підлітковому віці підвищує ризик розвитку депресії і стресу в дорослому житті.

Автор дослідження Джонні Фігероа наголосив, що чим більше фаст-фуду і смажених страв людина споживає в підлітковому віці, тим гірше вона буде справлятися зі стресовими ситуаціями, занепокоєнням і тривогою в дорослому житті.

До насичених жирів відносяться:

  • маргарин
  • тваринні жири – такі, як вершкове масло, сир, нутряний жир, нирковий жир і білий жир на м’ясі (включаючи курячу шкірку).
  • тропічні гідрогенізовані рослинні жири – пальмова і кокосова олія.

Продукти, багаті насиченими жирами:

  • жирні м’ясні продукти
  • фастфуд
  • кондитерські вироби
  • шоколад
  • молочні продукти

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *