Страшна правда про вуличні абрикоси та вишні

У плодових дерев, які ростуть біля доріг є небезпечні речовини.

У багатьох київських дворах ростуть не каштани та липи, а плодові дерева. Проте, як повідомляється у сюжеті “Сніданку з 1+1”, не всі українці люблять вживати фрукти зібрані у дворі, бо впевнені – це небезпечно.

Не радить вживати такі фрукти і дієтолог Олександр Кущ. Мовляв, у ягодах та фруктах, які ростуть у міських дворах та біля доріг накопичується багато небезпечних речовин, що може стати причиною отруєння.

“Найбільшу кількість шкідливих речовин отримують, безумовно, продукти, в яких тонка шкірка. Це в першу чергу такі плоди, як вишня, черешня. Вони накопичують максимальну кількість цих небажаних елементів. Абрикоси, сливи, персики мають достатньо щільну шкірку і достатньо стійкі, але все одно, стовідсотково це не гарантує безпеку”, – розповів Кущ.

Якщо ж з’їсти фрукт із гілки не терпиться – ретельно його вимийте.

“І навіть, можливо, не обмежуватися миттям, а замочити в теплій воді. Можливо, з невеликим розчином оцту. Для того, щоб, по-перше, видалити личинки паразитів, щоб максимальна кількість нітратів перейшла з плоду в навколишню воду. Безумовно, не їсти такі плоди немитими, зеленими і не їсти у великій кількості”, – додав спеціаліст.

 

Традиція насаджувати плодові дерева в містах існує давно. Але висаджують їх не для харчування містян, а для затишку в холодну пору року та для затінку влітку.

 

Джерело: ТСН

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *