На Чернігівщині фермер вирощує зерно для ізраїльської маци

В одному з сільгосппідприємств збирають органічну спельту.

В одному з сільгосппідприємств Чернігівщини, що в Городнянському районі, збирають органічний різновид пшениці – спельту. Про це повідомляє uain.press. Після обмолоту зерно експортують до Ізраїлю.

Процес збору зерна суворо контролюють – стежать, щоб в зерно не потрапила жодна волога, бруд чи пожнивні рештки від інших культур. В бункері, куди зсипається зерно, має бути чисто і сухо. Через спеціальний механізм спельта, з якою пізніше робитимуть традиційний єврейський хліб – мацу, прямує на сепаратор для очищення.

Жнива контролює власник млина Асаф Нов. Разом з вірянами він стежить за процесом збору пшениці та добриманням процесів кошерності.

Цьогоріч на підприємстві мають зібрати 44 тонни зерна. З Одеси морем її відправлять до ізраїльського міста Хайфа.

Підприємство, де вирощують спельту для Ізраїлю, не використовує хімічних засобів захисту рослин. Та й росте зерно у екологічно чистій місцевості.

За матеріалами uain.press

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *