Горе-матір з села Мильники позбавили волі

 

 

 

 

Ніжинською місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення в кримінальному провадженні за фактом злісного невиконання матір’ю встановлених законом обов’язків по догляду за своїми малолітніми дітьми, що спричинило тяжкі наслідки (ст. 166 КК України).

Як повідомлялося раніше, 20 березня 2018 року в житловому будинку в с. Мильники Ніжинського району фельдшером швидкої медичної допомоги констатовано смерть дитини 2015 року народження. Причиною смерті стала закрита черепно-мозкова травма, забій головного мозку. На тілі дитини виявлено численні синці та садна.

Підозрюваного в смерті дитини  34-річного власника господарства того ж дня затримано. За результатами розслідування встановлено, що підозрюваний з грудня 2017 року систематично жорстоко завдавав побої та вчиняв  інші насильницькі дії щодо померлої дівчинки та її сестри, які проживали разом з ним в одному будинку. У результаті цього діти відчували  сильний фізичний біль та страждання.

Усе це відбувалося за потурання матері, яка, знаючи про знущання над своїми дітьми, навіть не намагалася їх захистити від нелюда, який піднімав руку на беззахисних дітей.

Крім того, горе-матір нехтувала своїми обов’язками щодо створення належних умов для життя дітей, надання їм медичної допомоги, не забезпечувала  своїх доньок повноцінним харчуванням, що спричинило відхилення в їх фізичному розвитку (недостатню вгодованість, анемію).

За вказаними фактами 24-річній мешканці Ніжина оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 166 КК України. За результатами розслідування складено обвинувальний акт, який  26 липня 2018 року направлено до суду для розгляду.

У судовому засіданні прокурором надано беззаперечні докази у вчиненні обвинуваченою інкримінованого злочину.

Вироком Ніжинського міськрайонного суду від 01.10.2018 обвинувачену визнано виннною в вчиненні злочину, передбаченого ст. 166 КК України та призначено покарання у виді 2 років позбавлення волі.

Занадто м’який вирок щодо матері, через яку померла дівчинка, буде оскаржено прокурором в апеляційному суді. Прокуратура вимагатиме більш суворого покарання для жінки, яка дозволила знущання над своїми дітьми.

Довідково: санкцією статті 166 Кримінального кодексу України передбачено покарання у виді обмеження волі на строк від двох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь