В Україні критично не вистачає карет «Швидкої допомоги»

 

 

 

 

Уряд повинен розширити пілотну програму забезпечення новими автомобілями «швидкої допомоги» і протягом 5 років оновити медичний транспорт в усіх областях. Про це повідомив народний депутат України з фракції «Батьківщина», член бюджетного комітету Верховної Ради Валерій Дубіль, повідомляє Газета “Деснянка”.

За його словами, медична «реформа» влади шкутильгає на обидві ноги.
– Майже мільярд гривень у 2019 році вирішили виділити на пілотний проект екстреної допомоги у 5 областях та столиці. Ці кошти спрямовують на придбання транспорту і оснащення диспетчерських. Чому ця програма взагалі називається пілотною, і для неї вибрали тільки декілька областей? «Швидких» критично не вистачає по всій країні, – наголошує народний депутат.
За його оцінками, нині потрібно купити 2830 автомобілів.
– Але сума у понад 6 млрд грн непідйомна для одного бюджету. Її варто поділити на 5 років. Щороку кожна область отримувала б новий транспорт. У 2019 році потрібно виділити на це 1,2 мільярда. Чому так не зробити? Чому влада вибірково вирішує: кому і що давати. Таке собі управління в ручному режимі? І так буквально в усьому, – відзначив Валерій Дубіль.
Нардеп зі своєю експертною групою розробив і днями має намір подати правки до бюджету, аби не допустити пов­ного колапсу системи охорони здоров’я через недолугі рішення чиновників.
– Скажу чесно: правками ситуацію не змінити. Потрібен єдиний новий курс у всій галузі, потрібні злагоджені дії єдиної команди, яка зацікавлена в якісних і вчасних змінах в українській медицині. Така команда у нас є. Ми вже напрацювали план дій, який зможемо впровадити одразу після зміни діючої влади. Чекати залишилось зовсім недовго, – резюмував Валерій Дубіль.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь