Українцям у магазинах стали видавати підроблені чеки (відео)

 

 

 

 

Скористатися таким “документом” для обміну або повернення товару не вийде

При купівлі чого-небудь в магазині українцям слід бути максимально пильними, адже є великий ризик отримати фальшивий чек. Це означає, що в разі необхідності повернути або обміняти придбану річ не вийде.

Згідно із законом, чек – це фактично договір купівлі-продажу між покупцем і продавцем. І якщо людина купила неякісний товар, то і повертати його слід із фіскальним чеком. Але якщо чек несправжній, то і грошей не буде.

Наприклад, є чеки, на яких внизу написано “недійсний чек, навчальний режим”. Але покупці в Україні не звикли вчитуватися в чеки і тому потрапляють на такий обман. Та й справжні чеки українці, на відміну від сумлінних європейців, беруть через раз, хоча покупцям настійно радять вимагати чеки.

Перевірити чеки на справжність можна в інтернеті – на сайті Державної фіскальної служби. Там потрібно зареєструватися та ввести дані з чека. Після цього Державна фіскальна служба надає інформацію на електронну пошту і вказує, чи дійсний фіскальний чек або підроблений. Однак відповідь, чи справжній чек, надійде швидше за 3 дні.

Але перевірити оригінальність документа можна і відразу, на касі. На чеку має бути найменування придбаного товару, сума, дані особи продавця, дата і місце покупки, а також номер касового апарату, який друкував чек. Якщо хоча б одного рядка немає, документ – фальшивка.

1538731491.6303

Юристи зазначають, що українське законодавство не передбачає жорсткої відповідальності за підроблені чеки. Найбільший штраф за продаж товарів з незаконним чеком – 340 гривень.

Нагадаємо, Державна фіскальна служба запроваджує пілотний проект з впровадження електронного чека.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь