Візит Леоніда Кучми до Ніжина ощасливив два навчальні заклади. ФОТО

5 жовтня до Ніжина прибув Президент України (1994-2005р.р.) Леонід Данилович Кучма. Ціллю прибуття великого гостя до нашого міста була благородна місія – два навчальні заклади отримали від його благодійного фонду «Україна» цінні подарунки. Щасливчиками стали Ніжинський коледж культури і мистецтв ім. М. Заньковецької, якому було подаровано  легендарне фортепіано Steinway & Sons та Ніжинський державний університет ім. М. Гоголя, 5 студентам якого з благодійного фонду було виділено стипендії.

Зазначимо, що це вже третій візит Леоніда Кучми до Ніжина з подарунками від  благодійного фонду «Україна». У 2015 році німецьке піаніно Steinway & Sons отримала Ніжинська музична школа, а у 2017 НДУ ім. М. Гоголя було подароване фортепіано цієї ж компанії, а п’яти студентам вишу вручені стипендії.

Запашним короваєм, теплими словами, дзвінкими українськими піснями та пронизливою грою на новому фортепіано зустріли Леоніда Кучму на порозі Ніжинського коледжу культури і мистецтв. Разом з ним прибули й інші поважні гості: заступник голови Чернігівської обласної ради Валентин Мельничук, депутат обласної ради Алла Ковтун, директор департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації Олександр Левочко, секретар Ніжинської міської ради Валерій Салогуб.

У своєму вітальному слові директор коледжу Володимир Дорохін зауважив, що  для навчального закладу подарований фортепіано є дуже важливим, бо ж він має не лише колористичну окрасу, але й притаманну йому забарвленість звуку. «Це дозволить нашим студентам працювати над різнобарв’ям звучання і удосконалювати виконавські якості. Можливо завдяки цьому музичному інструменту зможемо виховати майбутніх народних артистів України» – подякував Володимир Гранлісович та вручив колишньому президентові вирізьблений майстрами коледжу тризубець з дерева.

Великою радістю були переповнені і кращі студенти Гоголевого вишу Юлія Ракоїд, Ольга Моціяка, Наталія Івахно, Марія Топорна, Влада Мамич, адже їм були вручені стипендії – 15 000 грн., котрі заохотять до досягнень нових вершин завдяки  реалізації головного девізу вишу «Labore et Zelo». Натомість ректорат навчального закладу нагородив Леоніда Кучму найвищою нагородою уіверситету медаллю «Гоголя» за розвиток в науці і техніці.

Марина Волинець

фото автора та Валентини Ващенко

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь