Дитячого ката Назара Красулю судитимуть у Носівці

 

 

 

 

На 10 жовтня у Носівському райсуді призначено розгляд справи про умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть дворічної Вероніки Єсипенко з села Мильники Ніжинського району.

Підсудний 34-річний ніжинець Назар Красуля. Він обвинувачується в тому, що забив дитятко квартирантки, своєї колишньої співмешканки. Вероніка померла 24 березня від черепно-мозкової травми. Дитині не давали їсти, били, гасили об тільце недопалки (бичкували). Сліди побоїв були і на сестричці Вероніки, 5-річній Діані. Мати, 23-річна Галина Єсипенко, теж била доньок. Над своїми рідними дітьми Красуля не знущався. Мати брехала поліції, що Вероніка упала і вбилася через епілептичний напад. Та експертиза показала інше. До того ж, про своє страшне життя розповіла сестричка загиблої.

Ця історія збурила не тільки Мильники. На похорон доньки мати не прийшла, як і на суд, де її позбавили батьківських прав. Під Ніжинську прокуратуру і райдержадміністрацію вийшли десятки протестувальників. Аби всі винні були покарані. Отримали прочухан і ніжинські соціальні служби. Пішли у відставку під тиском публічного осуду і розголосу історії. Бо про те, що мати п’є, агресивна, за дітьми не дивиться, — знали. Адже сільський голова Мильників не раз сигналізував у різні інстанції. За що отримав по голові від злющої матері. Вона не впускала до хати і поліцейських. Дітей, голодних і холодних, одного разу таки забрали і відправили до лікарні. Та невдовзі повернули горе-матері.

Проте спільницею Красулі по справі Галина Єсипенко не проходить. Потерпілою визнана її рідна сестра Катерина, яка забрала Діанку.

Валентина Остерська, тижневик «Вісник Ч» №39 (1690), 27 вересня 2018 року

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь