Більшість евакуйованих з Ічнянщини ніжинці забрали до своїх сімей

 

 

 

 

Сьогодні ніжинці проявили справжнє милосердя та згуртованість. Завдяки злагодженості всіх служб, волонтерів та звичайних людей було зроблено максимальну можливу роботу для забезпечення всім необхідним людей, котрі вимушено покинули свої рідні домівки. З шостої години ранку до Ніжина почали прибувати евакуйовані з Ічнянщини, де цієї ночі вибухнули склади з боєприпасами. Приймали їх 4 школи: №9 (53 дорослих з них 7 дітей), №15 (165 дорослих з них 20 дітей), №16 (55 дорослі з них 7 дітей) та №17 (68 дорослих з них 10 дітей), а гімназія №3 та ЗОШ №7 були резервними. Відповідно навчальний процес в них було призупинено.

 

Та вже станом на 15 годину стало відомо, що людей зі шкіл  забрали та порозміщували в своїх домівках ніжинці. Двоє пішли до церкви та Центру Милосердя. П’ятеро вирішили повернутись додому. Лише в ЗОШ №17 залишилось на нічліг 60 чоловік, але це було особисте бажання людей. Про це сьогодні повідомив начальник управління освіти Станіслав Крапивянський на позачерговому засіданні виконкому. Завтра навчання буде відновлено в даних закладах освіти, окрім ЗОШ №17. Вона залишиться базовим штабом для евакуйованих.

Допомогу у вигляді ковдр, матраців та теплих речей звозять з Києва, Ірпеня та Чернігова. У подальшому речі будуть розформовані по штабам евакуації, які розміщені по Ічнянському, Ніжинському, Прилуцькому та  Бахмацькому районах. Волонтерів просять звозити речі до Центру милосердя, що за адресою Шевчека, 99 Є. Сьогодні ввечері з 17:00 до 19:40 збір речей проводить обласний депутат Сергій Охонько, зупиняючись на зупинках міста згідно графіку:

17.00 зупинка Заводська
17.20 зупинка Городок
17.40 зупинка Паливний склад
18.00 зупинка ТПО
18.20 зупинка Сільмаш
18.40 зупинка Ринок Афганців
19.00 зупинка Молодіжна
19.20 зупинка Об’їжджа
19.40 зупинка Синяківська

Зазначимо, що всього евакуйовано з небезпечного місця знаходження більше 12 000 осіб.

 

Допомогу у забезпеченні харчування пропонує Ніжинський чоловічий монастир, що знаходиться по вулиці Гоголівській.

 

Як зазначив головний лікар НМЦЛ ім. М. Галицького Олександр Костирко, лікарнею буде використано резервні 30 000 грн. коштів на ліки, що необхідні для цілодобового перебування хворих в закладі, котрі прибули з Ічнянської районної лікарні, а таких нині 6 чоловік, серед яких 2 дітей. Членами виконкому також було проголосовано за включення опалення в таких закладах як Ніжинська центральна міська лікарня ім. Миколи Галицького, міський пологовий будинок, Ніжинський дитячий будинок-інтернат, адже нині там температурний режим нижче допустимого.

У Міноборони повідомляють, що станом на 16:00 вогнища пожежі були локалізовані. Інтенсивність вибухів продовжує зменшуватися, над територією складів спостерігається задимленість, лунають поодинокі вибухи.

Марина Волинець


 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь