У Ніжині хочуть створити музей Корольова та продавати в ньому Ніжинські огірки

 

 

 

 

На розі вулиць Гоголя та Яворського зберігся магазин, в якому бабуся майбутнього конструктора торгувала ніжинськими огірками.

Музейний куточок, присвячений родині Москаленків, планують відкрити в приміщенні магазину у місті Ніжин Чернігівської області, який понад сто років тому належав бабусі та дідусю видатного конструктора Сергія Корольова. Про це повідомив в інтерв’ю Zruchno.Travel директор Ніжинського краєзнавчого музею Геннадій Дудченко.

“Проводимо перемовини з орендарями будинку, в якому був магазин, що належав родині Москаленків, щоб там була музейно-комерційна складова, де гості Ніжина могли б, наприклад, придбати ті ж самі ніжинські огірки. Бо бабуся Корольова – Марія Москаленко була активним промоутером цієї торгової марки, їздила з ними до Санкт-Петербургу. Була одним із найбільших оптових постачальників ніжинських огірків на початку XX століття”, – зазначив Геннадій Дудченко.

Магазин “Бакалійна торгівля М.Я. Москаленка” розташовувався на розі нинішніх вулиць Гоголя та Яворського в Ніжині. Його збережена будівля є частиною архітектурного комплексу торговельних рядів XIX століття. Натомість житловий будинок Москаленків, в якому з 1908 по 1914 роки жив Сергій Корольов, до наших днів не зберігся.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь