За полювання на лося – 130 тисяч гривень

 

 

 

 

Кабінет міністрів України визначив розмір плати за незаконне полювання на європейського лося, який у 2017 році був занесений до Червоної Книги України, повідомляє Міністерство екології та природних ресурсів України.

Як повідомляє в середу прес-служба Мінекології, Кабмін затвердив зміни до постанови, яка визначає розмір компенсації за незаконне добування, знищення або пошкодження видів тваринного і рослинного світу, занесених до Червоної книги України, а також за знищення чи погіршення середовища їх проживання.

Даною постановою вводиться компенсація в 130 тис. грн за незаконне полювання на лося європейського, поряд з зубром, компенсація за полювання на якого також становить 130 тис. грн, а за забороненого для полювання дикого коня – 70 тис. грн.

За словами міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака, триває облік популяції лося європейського, який дозволить встановити реальну кількість тварин цього виду на території України.

“Минулого року цей вид тварин після тривалих протистоянь з мисливським лобі нам вдалося занести до Червоної Книги. Тоді ж постало питання про розмір покарання для браконьєрів, які спробують полювати на цих благородних тварин. На жаль, в Україні досі з цим є проблеми. Щодо лося європейського, то 130 тис. грн за незаконне добування або нанесення шкоди цій тварині має трохи привести до тями тих, хто вважає, що їм все дозволено і продовжують вбивати тварин, не дивлячись навіть на їх червонокнижний статус”, – цитує слова Семерака прес-служба міністерства.

Крім того, як зазначається, наразі в парламенті знаходиться законопроект, який передбачає внесення змін до Кодексу про адміністративні порушення щодо підвищення розмірів штрафів за порушення екологічного законодавства.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь