Гаманцям ніжинців “полегшає”? Ціну на проїзд піднімуть, але не до 7 грн

Завтра, 11 жовтня на розгляд виконавчого комітету виноситиметься проект рішення щодо встановлення тарифів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом. Як вже обговорювалось на минулому тижні під час презентації підсумку трьох етапів обрахунку пасажиропотоку, ніжинські перевізники висловили своє бачення ціни на проїзд – 7 грн., 5 грн. – пільговикам та  дітям – 3 грн., а це на 2, 50 грн. дорожче нинішнього. Звичайно такі цифри дуже збентежили користувачів громадського транспорту та викликали бурхливі обговорення в соцмережах. Та як виявилось, на засідання виконкому виноситимуться інші цифри. Про це повідомив на засіданні постійної депутатської комісії з житлово-комунальних питань начальник транспортного відділу Віктор Карпенко. На затвердження виноситиметься проект рішення, який було прийнято членами виконкому в квітні місяці, а потім, після проведення в центрі міста так званого «Тарифного віче» скасовано до отримання результатів обрахунку пасажиропотоку. Проект містив такі цифри: 5, 50 грн. – ціна на одну поїздку, вартість для пільговиків – 3, 50 грн, а для дітей – 1 грн. в дні навчань та 3 грн. під час канікул за умови пред’явлення учнівського квитка.

То виходить,  поки що ніжинці можуть зітхнути з полегшенням? Але чому перевізники повернулись до «першої» ціни, і до якого періоду вона буде триматись? Як пояснив Віктор Карпенко, цей тариф тимчасовий, і буде триматись поки перевізники не нададуть регуляторних актів, у яких буде викладено обрахунок нових тарифів, сформованих на основі отриманих результатів обрахунку пасажиропотоку та інших складових, що впливають на ціну проїзду: заробітна плата водіям, ціни на паливно-мастильні матеріали та автозапчастини.

У самому ж проекті рішення зазначається, що обґрунтуванням необхідності у його прийнятті є підняття цін на паливо-мастильні матеріали, запасні частини та забезпечення стабільної роботи автомобільних маршрутних транспортних засобів по перевезенню пасажирів.

Марина Волинець

Вам може бути цікаво

Одна думка по “Гаманцям ніжинців “полегшає”? Ціну на проїзд піднімуть, але не до 7 грн

Залишити відповідь