Вчені з’ясували дивовижний факт про дітей

 

 

 

 

Діти, які вміють брехати, більш розвинені в когнітивному сенсі, ніж їх чесні однолітки, а також самі легше розпізнають обман.

Вчені з університету Торонто в Канаді довели, що люди, які з дитинства вміють обманювати і звикли до брехні, краще розбираються в людях, ніж їх чесні однолітки. Такий парадокс вивчили за допомогою міжнародного дослідження вчені з Китаю, Америки та Сінгапуру. У ньому взяли участь 42 китайських дитини віком близько 3,5 років. Експеримент полягав в тому, що дорослий повинен був вгадати, в якій руці знаходиться цукерка у дитини. Одна група дітей чесно грала, а іншу навчили шахраювати і таким чином завжди вигравати солодощі. Подальший аналіз даних показав, що когнітивні здібності «не чесних» дітей набагато вище і вони краще розбираються в людях, їх емоціях і намагаються бути більш гнучкими до ситуації. Таким чином, брехня в деякій мірі корисна для мозку, але тільки у вигляді гри, повідомляє newsyou

Природно, що багато батьків залишилися незадоволені подібними результатами і дивуються. Що їм тепер, вчити дитину обманювати і шахраювати? Однак, дослідники запевнили, що чесність дійсно необхідна в будь-якій діяльності майбутньої особистості, але в якості гри потрібно показати маленькій людині, що світ не такий райдужний і веселий і його можуть обдурити, навіть жорстоко. Таким чином малюк навчиться розуміти наміри людей, розпізнавати брехню, розбиратися в почуттях, що безсумнівно корисно для його розвитку як індивідуума і члена суспільства.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь