Ніжинці їздитимуть за новим тарифом, вирішив виконком

 

 

 

 

11 жовтня на засіданні виконавчого комітету вирішилась «доля» тарифу на проїзд у ніжинському громадському транспорті. Обговорення було напруженим: активісти вимагали залишити тариф без змін – 4, 50 грн., перевізники наполягали на тимчасовому підвищенні до 5, 50 грн., пільговикам – 3, 50 грн., дітям – 1 грн. в дні навчання, а на вихідних – 3 грн.

Кожна зі сторін висловлювала слушні аргументи. Так перевізники вкотре наголосили: «Ціни на пальне піднімаються, ми не можемо працювати у борг та збиток. Люди заслуговують на якісні послуги, але з нинішнім тарифом ми не можемо цього гарантувати: збої в графіках руху, проблеми з заправкою автобусів, звільнення водіїв, відсутність автобусів на маршруті №13. Ситуацію треба змінювати».

Юрій Римський запропонував винести це питання на сесію міської ради. Проте прозвучала пропозиція Ігоря Алєксєєнка внести проект рішення до порядку денного, адже приймати його є повноваженням саме виконавчого комітету. Окрім того в розрахунках присутня соціальна складова, а офіційних заяв щодо сумнівів у точності обрахунку тарифів не надходило до транспортного відділу.

Активісти, зокрема Олександр Максимець наполягав, що зараз для підняття тарифу немає підстав, враховуючи факти порушення при обрахунку пасажиропотоку про наявність яких вже все офіційно викладено в заяві та передано транспортному відділу.

Більшість членів виконкому схилялись до думки, що тимчасове підвищення тарифу на 1 грн. – це компромісне рішення, як для перевізників так і для громади.

Тамара Хоменко запропонувала перевізникам піти на зустріч школярам, і перевозити дітей протягом всього навчального року, навіть у вихідні дні за 1 грн, адже багато дітей з малозабезпечених сімей та й інші діти гроші не заробляють, а на гуртки їздити потрібно. Та перевізники переконували, що піти таким шляхом не можуть, адже люди також мають їх зрозуміти. Існують борги перед заправками – близько 300 000 грн. А також були озвучені попередження, що з 1 листопада пальне знову може подорожчати в середньому на 2 грн.

Нові тарифи виконавчий комітет затвердив, і з суботи ніжинці їздитимуть за новим тарифом – 5,50 грн., пільговики за 3,50 грн., діти за 1 грн., а в вихідні за 3 грн.

Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь