Курс валют на 15 жовтня змусить українців скуповувати долари

 

 

 

 

Національний банк України (НБУ) опублікував офіційний курс іноземних валют на святкові вихідні, 13-16 жовтня. Так, курс долара порівняно з показниками у п’ятницю, 12 жовтня, знизився в ціні і тепер становить 27,92 гривень. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

 Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

100 доларів США – 2792.8166 гривень;
100 євро – 3232.4059 гривні;
10 російських рублів – 4.2331 гривні.

Таким чином, долар з п’ятниці став дешевше ще на 6 копійок. При цьому євро подешевшав на 7 копійок, а вартість російського рубля залишається на колишньому рівні.

Тим часом в Україні долар після зміцнення раптово зробив несподіваний маневр і почав падати в ціні, а бізнес вичікує більш вигідний курс. Так, протягом декількох днів американська валюта почала падати в ціні і на міжбанку і за курсом НБУ. Така ситуація, за словами експертів, протримається щонайменше тиждень.

“На цьому тижні ми прогнозуємо помірне зниження долара до гривні. На міжбанку американська валюта може торгуватися в районі 28 гривень, а готівковий в банках – 28,2 грн”, – запевняє аналітик Вадим Іосуб.

Таким чином, долар зробив розворот на 180 градусів. Таку тенденцію пов’язують із хорошею пропозицією валюти на ринку, валюти стало більше. За Словами фінансових аналітиків, це сталося завдяки низькому врожаю в Євросоюзі, на якому піднялися українські аграрії. Крім того, український бізнес до сих пір вичікує вигідний курс і не скуповує “зелені”.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь