11 бюджетних засобів з аптеки, які діють не гірше за дорогу косметику

 

 

 

 

Правило «чим дорожче, тим краще» працює не завжди. Наприклад, коли ми купуємо дорогу косметику, то платимо не лише за компоненти, що входять до її складу, а й за бренд. Гідні засоби для догляду за шкірою з такими ж діючими речовинами можна знайти і на полицях звичайних аптек. А ефект у деяких випадках буде навіть кращим, ніж від використання дорогих кремів.

Ми переглянули аптечний асортимент засобів для догляду за обличчям та тілом і склала свій рейтинг бюджетних препаратів.

1. Бодяга

Бодяга – прісноводна губка, яку зазвичай застосовують для боротьби з синцями. Вона має активну протинабрякову і розсмоктувальну дію, а отже, буде надавати лімфодренажний ефект. А мікроскопічні голочки, з яких складається губка, виступлять в якості пілінгу.

Завдяки унікальній дії, бодяга знаходить широке застосування в косметології. Це і боротьба з рубцями, і освітлення пігментних плям, і очищення пор. Слід, однак, проявляти обережність при використанні бодяги у формі порошку, тому що вона може виявитися агресивною для вашої шкіри. Щоб дізнатися реакцію організму на цей препарат, краще спочатку використовувати бодягу у вигляді гелю.

2. Саліцилова кислота

Саліцилова кислота – традиційний компонент багатьох косметичних засобів, дія яких спрямована на очищення, зволоження і догляд за шкірою.

Крім іншого, саліцилова кислота має ефект ексфоліанту. Видаляючи ороговілий шар шкіри і пом’якшуючи верхні шари епідермісу, вона перешкоджає вростання волосин. А тим, що вже вросли, вона допомагає наблизитися до поверхні шкіри – потрібно лише обробити потрібну ділянку саліциловою кислотою, використовуючи ватяний диск. Процедуру рекомендується проводити за тиждень до епіляції, щоб вивільнити вросле волосся, і через тиждень після, щоб запобігти вростанню нового.

3. Саліцилово-цинкова паста

Саліцилово-цинкова паста – незамінний засіб у боротьбі з прищиками. Основний компонент тут оксид цинку. Він використовується для зняття запалень, боротьби з акне, а також виступає в якості натурального захисту від сонячних променів. Тому цинк широко використовується в приготуванні косметичних засобів, навіть дитячих.

ЧИТАЙТЕ:  Як позбутися від відкладення солей на шиї

У домашніх умови цинкову пасту краще використовувати так: при першій появі почервоніння або горбинки точково нанесіть мазь на це місце. Працює також і на готових запаленнях. Головний плюс мазі (крім низької вартості) – її щільна текстура і білий колір. Тобто, її можна наносити під макіяж: і нерівності приховає, і почервоніння не проявляться.

4. Хлоргексидин

Відому антибактеріальну властивість хлоргексидину можна застосовувати не лише при обробці ран та дезінфекції інструменту, але і в ролі дезодоранту, адже хлоргексидин – основний компонент багатьох з них. Відомо, що неприємний запах поту – це запах бактерій, які використовують його як поживне середовище. Сам піт практично невиразний для середньостатистичного носа. Немає бактерій – немає запаху.

Після душу змочіть хлоргексидином ватний диск і протріть пахви. Препарат також допомагає позбутися від запаху поту ніг.

5. Апілак

Ця мазь на основі маточного молочка бджіл традиційно призначається при шкірній сверблячці і для боротьби з попрілостями у хворих. Дія основної речовини різноманітна: вона виступає як антиоксидант, антивіковий і протизапальний компонент. Маточне молочко – це ключ до молодої і здорової шкіри, бо містить колаген – будівельні клітини для майбутніх поколінь бджіл. Знаємо, що основна причина появи зморшок – це саме втрата шкірою власного колагену.

Наносьте його прямо на шкіру у вигляді маски, використовуйте в якості лосьйону або як інгредієнт в складі масок власного приготування. Однак небхідно пам’ятати, що це все-таки продукт роботи бджіл, тому якщо ви страждаєте алергією на мед, маточне молочко краще не використовувати.

6. Ламінарія

Вона ж морська капуста, вона ж одна з видів водоростей. Загальновідомо, що в якості ефективного засобу проти целюліту використовуються обгортання ламінарією. Також процедура підвищує тонус шкіри і надає загальнозміцнювальний ефект для всього організму. Такі сеанси таласотерапії можна проводити вдома самостійно.

Для обгортання аптечною ламінарією краще використовувати марлю або харчову плівку, поверх (для посилення ефекту) рекомендується прикладати теплу ковдру.

ЧИТАЙТЕ:  УВАГА: 5 речей, які не можна робити після їжі

7. «Тіогама»

Основним компонентом цього розчину для ін’єкцій є тіоктова кислота (синонім альфа-ліпоєвої кислоти), а самі ліки відносяться до групи антиоксидантів. Традиційно його використовують у лікарнях для боротьби з наслідками отруєння організму. У косметології ж це засіб вкрай популярний через його насправді унікальні властивості: він здатний запобігати процесам відкладення цукру на волокнах колагену, що уповільнює процес утворення зморшок.

Використовувати в домашніх умовах для обличчя рекомендується в якості сироватки ввечері під крем 2-3 рази на тиждень.

8. Арніка

Дія цієї гомеопатичної мазі спрямована на прискорення розсмоктування гематом і синців. У косметології квітки гірської арніки використовуються як активний компонент в засобах з догляду за шкірою, шампунях і кондиціонерах для волосся. Мазь покращує циркуляцію крові та лімфи і виявляє протинабрякову, регенерувальну і заспокійливу дію.

Арніка послужить хорошим живильним засобом для шкіри, впорається з сухістю і мімічними зморшками.

9. Аспірин

Аспірин (ацетилсаліцилова кислота) має здатність розріджувати кров. У косметології ця властивість кислоти дозволяє підсилити приплив крові до верхніх шарів епідермісу і, як наслідок, поліпшити живлення шкіри, а також наситити її вітамінами і корисними речовинами.

Існує безліч рецептів масок з аспірином. Найпростіша: змішати 1 роздроблену таблетку аспірину з 1 ч. л. сметани, нанести на очищену шкіру (уникаючи шкіри повік), через 15 хвилин змити теплою водою. Для приготування маски використовуйте аспірин без добавок в таблетках.

10. «Хілак форте»

Відомий лікарський препарат для лікування дисбактеріозу знайшов застосування у косметологів. У складі засобу – мікроорганізми, що виробляють молочну кислоту, лактобактерії та жирні кислоти, які, крім усього іншого, стимулюють регенерацію слизової.

У косметології молочна кислота використовується як дбайливий пілінг. Вона підходить для проведення поверхневого відлущування, в результаті якого шкіра розгладжується і освітлюється. Препарат можна використовувати навіть людям з чутливою шкірою і тим, у кого алергія на інші види пілінгу. Окремо або додаючи до масок.

ЧИТАЙТЕ:  Вправа для тонкої талії: робимо гарний животик вдома з мінімальними зусиллями

11. «Ентеросгель»

Традиційно цей засіб використовується для боротьби з наслідками інтоксикації організму. Завдяки пористій структурі, препарат володіє  властивістю адсорбції, вбирає продукти незавершеного метаболізму.

У домашньому догляді за обличчя його використовують проти видимих ознак недосипання. Для того, щоб вранці прокинутися без слідів втоми на обличчі, перед сном потрібно нанести «Ентеросгель» тонким шаром під очі.

За матеріалами “Пошепки”

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь