Кабмін затвердив нові правила проведення військово-патріотичної гри «Джура»

 

 

 

 

У проекті бюджету на 2019 рік передбачено збільшення державного фінансування для проведення цієї військово-патріотичної гри.

Кабінет міністрів затвердив нове положення про військово-патріотичну гру «Джура». Відтепер вона проводитиметься за новими програмами, зокрема «Джура-оборонець», «Джура-десантник», «Джура-прикордонник», «Джура-гвардієць» та «Джура-поліцейський», повідомили у прес-службі Міністерства освіти та науки в середу, 17 жовтня.

«Виховання дітей та молоді, які сповідують принципи здорового способу життя, любові до держави, її символів та традицій, є важливою умовою для успішного розвитку країни. Тому управлінці усіх рівнів мають сприяти проведенню Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») і важливо, що це також передбачено постановою», – зазначила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Документ визначає, що брати участь у грі можуть школярі та вихованці закладів позашкільної освіти, члени громадських об’єднань, учасники молодіжних центрів тощо.

Об’єднуючись у невеликі групи – рої – вони беруть участь у спортивних змаганнях, вчаться взаємодіяти у команді. Під час гри з учасниками проводять туристсько-краєзнавчі експедиції та походи, організовують зустрічі з видатними особистостями, наприклад, з членами національно-визвольних змагань, влаштовують перегляди та обговорення тематичних фільмів тощо.

Вперше положення передбачає залучення до гри не лише шкільних роїв, а й тих, які створено на базі молодіжних центрів і громадських об’єднань.

«Новим положенням ми фактично розширюємо спектр впливу гри на розвиток української молоді. Крім того, воно чітко розмежовує повноваження усіх сторін, залучених до організації гри – центральних органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, освітян та громадськості», – додала Гриневич.

Вона також наголосила, що у проекті бюджету на 2019 рік передбачено збільшення державного фінансування для проведення цієї гри.

https://zaxid.net/news/

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь