Святкування Дня Ніжина. Фото

 

 

 

 

Цього року вдруге День міста Ніжина відзначали у травні – на честь  Святого Юрія Змієборця. 4 травня у святковому настрої до площі Франка зійшлись ніжинці з усіх куточків міста, завітали гості з інших міст України та з зарубіжжя, а саме з Латвії, Італії та Греції. Все мало бути на найвищому – так і було. З самого ранку на території вулиці Гоголівський свої вироби вже демонстрували народні майстри Чернігівщини. Там же діяла і фотозона «Хроніки ніжинського минулого», «Родом з Ніжина», «Вулицями старого міста», «З любов’ю до Ніжина». Справжнє свято було влаштовано для найменших ніжинців, адже для них було облаштовано зону розваг та відпочинку, проводились конкурсні програми.

Повідомляє сайт “НЕЖАТИН”

Офіційна частина свята почалась з урочистої ходи від Всіхсвятського храму до центру міста, де ніжинці разом зі священнослужителями на чолі з настоятелем  Собору Всіх Святих Сергієм Чечином звершили молитву за мир у рідному місті та по всій Україні. Після цього відбулось покладання квітів до пам’ятного знаку «Небесної сотні» за участі керівництва міста та поважних гостей.

Вже в самому серці міста відбулось урочисте відкриття свята, де своїми виступами радувала талановита молодь.

Насолоджуватись творчими виступами ніжинці могли протягом усього дня. Уже вдруге  містом пройшли «живі скульптури», які уособлювали видатних діячів, котрі народились, жили або певний час творили в Ніжині.

 

Також було підведено результати заключного етапу національно-патріотичного конкурсу “Джура”, де ПЕРШЕ місце здобула команда міського ліцею, ДРУГЕ – ЗОШ №9, а ТРЕТЄ – ЗОШ №15.

Протягом дня у парку Шевченка бажаючі могли відвідати фестиваль  вуличної їжі, а ті, хто не проти розваг відвідати Луна парк.

Ввечері, о 20:00 на всіх чекає святковий концерт за участі солістів та талановитих колективів, святкова дискотека, виступи DJ-ів.  Кульмінацією святкового вечора стане виступ українського співака Віктора Павліка.

Марина Волинець для сайту НЕЖАТИН

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь