Ніжинські малюки пізнавали осінню природу через творчість В. Сухомлинського

ІСКОРКИ ПЕДАГОГІКИ ВЕЛИКОГО ГУМАНІСТА ВАСИЛЯ СУХОМЛИНСЬКОГО ТОБІ, ДИТИНО, В ДЕНЬ ЗОЛОТОЇ ОСЕНІ

Природа – безцінне розвивальне середовище, що оточує малюків ДНЗ №13 «Берізка» щодня в красі білокорих красунь і розлогих лип. Це джерельна криниця знань, незабутніх естетичних вражень, безцінних моральних почуттів. А відкрити його малятам допомагають заняття «Під Голубим небом» та художні твори В.Сухомлинського . Багато років педагоги нашого закладу втілюють ідеї Великого Добротворця у щоденній роботі з дітьми.
…Пильно придивіться до дітей і поміркуйте. Їх пізнавальні можливості надзвичайно високі. « Саме в дитинстві перед людиною вперше розкриваються багато сторін і явищ навколишнього життя, вона вперше дізнається багато про світ з його таємницями і закономірностями …» В.Сухомлинський.
Ось вони – креативні «малюнки» з золотого листя по всьому подвір’ю улюбленого садочка ! Чи це не диво ? Це казка, це перші уроки світу людських стосунків, чудова нагода доторкнутися до краси розумом і серцем, пізнати світ, створити його цілісну картину, зрозуміти : «Чому так хороше жити у світі?», а ще – «Як треба берегти його і любити».
Пийте з тієї Криниці Творчості, що залишив нам Василь Сухомлинський.

Наталія Примушко директор ДНЗ №13 “Берізка”

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь