Скільки склав прибуток для Ніжина на Покровський ярмарок і куди його витратять?

 

 

 

 

Нещодавно відгримів Покровський ярмарок і його цьогорічний результат перевершив всі можливі сподівання. Мова йде про фінансову сторону та прибуток від заходу.

19 жовтня в великій залі міськвиконкому зібрався ярмарком, на якому керівники відомств відзвітували про розмір прибутку від Покровського ярмарку.

За словами Володимира Павлюченка директора КП «Комунальний ринок», в період з 4 по 7 жовтня вдалося отримати 1 млн. 118 тис. гривень. Цього вдалося досягти завдяки вдалому менеджменту підприємства та встановленню реальної вартості за надані торгові місця. Чистий прибуток ніжинського бюджету склав 610 тис після сплати податків та витрат на проведення ярмарку.

Також Володимир Дмитрович зазначив, що 850-ма учасниками ярмарки було заброньовано 1 284 місця для ведення торгівлі. У ході ярмарки було представлено 20 виробників продукції, яка була належної якості та по доступним цінам.

Зокрема з’явилися пропозиції по проведенню Покровського ярмарку 2019: По-перше, постала необхідність для розширення зонування для продажу продуктових товарів. По-друге, колове розміщення ярмарку на чотири дні з перекриттям руху автотранспорту, яке передбачає два варіанти: Московська, Батюка, частина площі Франка або Набережна, Гоголівська, частина Площі та вулиці Шевченка. По-третє, при продажі погонних метрів необхідно вказувати глибину на яку має розміщуватися торгова точка. Подібний захід став необхідний після випадків зловживання учасниками ярмарку, коли торгова точка перекривала тротуар, тим самим створюючи незручності для пішоходів.

Володимир Павлюченко зазначив, що через дві-три неділі буде презентовано проект, у якому будуть детально викладені всі пропозиції на наступний рік. У ході обговорення способів освоєння зароблених містом коштів ряд депутатів внесли пропозицію стосовно придбання великого екрану, що буде розміщений на центральній площі міста. На якому містяни зможуть переглядати хід сесії міськради, а також спостерігати заходи, що проводяться в місті.

Лілія Журко

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь