Ніжинський 11-класник представив своє дослідження з сортування побутових відходів

 

 

 

 

Владислав зі своїм куратором. Владислав праворуч

Протягом 16-19 жовтня у Києві на базі Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» у рамках 7 Фестивалю інноваційних проектів«Sikorsky Challenge 2018» відбувся другий (очний) етап конкурсу «POLYTECO України 2018-2019» – національного етапу міжнародного конкурсу науково-технічної творчості учнів Intel ISEF.

Чернігівську область та місто Ніжин представляв учень 11 класу ННВК №16 «Престиж» Владислав Терещенко з власним проектом «Дослідження сортування твердих побутових відходів» у відділенні «Енергетика» ( науковий керівник – учитель фізики Баксічева І.С.).

Ми поспілкувалися з Владиславом, і дізналися, що його проект – аеросепаратор, який може без людської участі переробляти сміття, розділяючи відходи на тверду і рідку фракції, а також на органіку.

Для функціонування пристрою достатньо однієї людини, яка буде контролювати процес, до того ж зі сміття можна створити інший виріб, наприклад ламінатну дошку, ціна якої буде значно нижча за ринкову.

У рамках конкурсної програми Владиславу довелося захищати власне дослідження як українською так і англійською мовами, а також взяти участь у зустрічах зі вченими Національної академії наук України, майстер–класах для школярів від факультетів КПІ, від ІТ-компаній та активності від Українсько-Японського центру КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Саме ці зустрічі надихають школярів створювати нові винаходи, які стають поштовхом до розвитку прогресу та майбутнього країни.

mynizhyn.com
За інформацією Войтенко П.В.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь