З початку року на Чернігівщині зникло 126 дітей (Відео)

 

 

 

 

–Кілька годин тому у Чернігові зникла 9-річна дівчинка. Це трапилося у дворі по вулиці Генерала Бєлова, 21.

– Чергове зникнення: мати розшукує 15-річну доньку. Дівчина зранку пішла з дому і дотепер не повернулася.

– У Носівці сталася неочікувана ситуація – зникли троє дівчат: 2004-го і 2006-го року народження.

«Майже щотижня журналісти Челайн повідомляють про факти зникнення дітей. Загалом з початку року на Чернігівщині понад 100 підлітків покинули власні домівки. На щастя, всі вони вже вдома», – журналіст Яна Титенок.

За 10 місяців 2018 року 126 дітей пішли з дому. Це статистика головного управління Нацполіції в області. Усіх неповнолітніх утікачів правоохоронці повертали додому протягом доби. Декого знаходили уже через кілька годин після зникнення.

«Основні причини, чого діти йдуть з рідних домівок, це, в основному, конфлікт з батьками , відсутність порозуміння у родинах, іноді конфлікти у школі. Також у підлітків коли настає статева зрілість, виникають проблеми спілкування з протилежною статтю. Це також є причиною, що діти можуть тікати із домівок», – речник ГУНП в області Сергій Бриль.

До списку причин психологи додають дефіцит батьківської уваги або навпаки, надмірна опіка, а також бажання дитини відчути себе дорослою.

«Діти йдуть звідти, де їм погано: або показати характер, або позбутися чогось. Але оця тенденція, коли діти йдуть гуляти і не вважають за потрібне зателефонувати і повідомити батькам, що я поїхала до подруги у сусіднє село – це тенденція, яка лякає в останні роки», – практикуючий психолог Тетяна Глюк.

Хоча у підлітковому віці, каже психолог, діти перестають відчувати себе маленькими і своїми діями вони можуть показувати, що хочуть свободи.

«Вона не вважає за потрібне, якщо це не було сформовано, чому я повинна звітувати? Тобто я поїхала і я знаю, що зі мною все добре, я не пропала, я десь відпочиваю, тобто мамо, тату, які проблеми? Я ж дорослий, якщо у дітей і батьків сформовані довірливі стосунки. То тоді така ситуація буває рідко», – практикуючий психолог Тетяна Глюк.

Психолог радить будувати з дитиною довірливі стосунки, спілкуватися з нею, дослухатися до її думки і привчати її до поваги старших. Правоохоронці просять одразу повідомляти, якщо дитина втекла з дому. До речі, усі 126 неповнолітніх утікачів знаходяться під пильним оком ювенальної поліції.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

 

Джерело: cheline

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь