Архієпископ Чернігівський і Ніжинський заявив, що Київський патріархат планує змусити УПЦ МП змінити назву

 

 

 

 

Український парламент повинен прийняти закон, який допоможе УПЦ Московського патріархату офіційно змінити назву на Російську православну церкву (РПЦ).

Про це нещодавно заявив архієпископ Чернігівський і Ніжинський, представник Української православної церкви Київського патріархату Євстратій Зоря. Про це Євстратій Зоря заявив під час прес-конференції у відповідь на запитання про юридичні нюанси з подальшою назвою, адже юридично Українська православна церква закріплена за Московським патріархатом.

Євстратій Зоря також заявив, що після надання Україні Томосу, помісна церква матиме назву – Українська православна церква, і це не бажання УПЦ КП або УАПЦ, а є рішенням, яке було обговорено та погоджено з представниками Вселенського патріархату.

Євстратій Зоря

“Православні церкви в офіційних назвах можуть вказувати додаткові назви, такі як Київський патріархат, автокефальна церква і т. п.”, – заявив архієпископ.

Варто нагадати, що Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет розповів про подальші кроки на шляху до створення Української церкви. Це сталося під час прес-конференції “Українська Церква на шляху утвердження автокефалії”, яку було проведено в центрі Києва 26 жовтня.

Першим кроком стане скликання Собору, де зберуться представники Київського патріархату, Української православної автокефальної церкви, і Московського патріархату.

Джерело: znaj.ua

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь