Субсидії оформлюватимуть заднім числом

 

 

 

 

Звернутися по держдопомогу можна й у грудні, а пільгу отримати від жовтня.

Подати документи на оформлення субсидії на оплату житлово-комунальних послуг можна буде в листопаді та грудні, а отримувати пільгу заднім числом – від жовтня, коли розпочався опалювальний сезон.

Компенсація гарантована в урядовій постанові №848 “Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”. Такі субсидії оформлюватимуть незалежно від виду опалення – централізованого теплопостачання чи індивідуального газового або електричного опалення. Про це пише урядовий портал teplo.gov.ua.

Для оформлення субсидії потрібно заповнити заяву та декларацію про доходи. Зробити це можна як особисто в управліні праці та соціальної політики, сільській та селищній раді, так і надіслати документи рекомендаційним листом, чи оформити заявку онлайн на сайті subsidii.mlsp.gov.ua (за умови наявності електронного підпису; у разі його відсутності – протягом місяця підійти й поставити підпис).

Протягом кількох тижнів від моменту отримання документів соціальна установа письмово повідомить про рішення щодо надання допомоги та її розміру. Від липня 2018 року розмір своєї субсидії можна дізнатися також онлайн на сайті subsidii.ioc.gov.ua.

Скарги щодо безпідставних відмов в оформленні субсидій приймають на урядовій телефонній гарячій лінії 15-45.

Джерело: ТСН

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь