Ніжинці долучилися до Всеукраїнського рекорду по переписуванню Біблії (фото)

 

 

 

 

26 жовтня у Ніжинському будинку культури різні релігійні конфесії та громада Ніжина святкували День Біблії.

«Традиція відзначати це свято восени виникла вже давно»,- зазначає Юрій Петренко, представник Біблійного Товариства.
Українське Біблійне Товариство завітало до Ніжина на запрошення настоятеля Свято Покровського храму протоієрея Михаїла Якубіва.

Також серед присутніх поважних гостей на святкуванні Дня Біблії були представники Ніжинської міської та районної ради, ректор НДУ ім. М Гоголя Олександр Самойленко, голова громадської ради Володимир Дорохін.

На свято завітали й учасники АТО: доктор історичних наук, викладач Ніжинського державного університету імені М. Гоголя Євген Луняк, громадський активіст Станіслав Прощенко та настоятель церкви, капелан, отець Сергій Чечин.

Всі гості ділилися своїми враженнями стосовно свята, наголошували на важливості духовності в сучасному світі та згадували історичний шлях Святого Письма у світі та, зокрема, на українській землі.
Розповіді гостей перепліталися з творчими номерами.

Юрій Петренко, представник Українського Біблійного Товариства розповів 10 цікавих фактів про Біблію та зазначив, що 2018 рік оголошено роком Божого слова в Україні.

2 червня в Україні стартував Всеукраїнський рекорд по переписуванню святого письма, тому на честь Дня Біблії в Ніжині всім охочим випала можливість після святкового заходу долучитися до переписування Святого письма. Наразі це окремі аркуші на які українці виписують вірші з Біблії, потім з них буде сформована рукописна Біблія.
Довідково: Українське Біблійне товариство – Релігійна неприбуткова організація, утворена провідними християнськими церквами в Україні, які визнають Біблію як Боже Слово. Також учасники вважають за потрібне безкоштовно донести Боже Слово тим, хто не може придбати Біблію, – дітей-сиріт, важкохворих, інвалідів, ув’язнених, людей похилого віку та багатьох інших вразливих верств населення.

підготувала Лілія Журко

фото Марина Волинець та Лілія Журко

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь