Ніжинська лікарня, аби продовжувати лікувати онкохворих, реформує відділення

 

 

 

 

На сесію Ніжинської міської ради, яка відбудеться 31 жовтня виноситься проект рішення щодо оптимізації  ліжкового фонду КЛПЗ «Ніжинська центральна  міська  лікарня  ім. М. Галицького» відповідно до Постанови  Кабінету Міністрів України  від  25.11.2015року  №1024  «Про забезпечення  стаціонарними ліжками  у  розрахунку на 10 тис. населення». Проект рішення передбачає проведення оптимізації ліжкового фонду  онкологічного та  хірургічного стаціонарних  відділень центральної лікарні на 15 ліжок:

– по онкологічному  відділенню – 10 ліжок,

– по хірургічному  відділенню – 5 урологічних ліжок.

По штатному розпису змін не відбудеться.

 

Про це представник адміністрації ЦМЛ повідомила на засіданні постійної депутатської комісії з бюджетних питань 29 жовтня. Також було оголошено, що у майбутньому планується об’єднати два відділення: урологічне та онкологічне в одне – хірургічне №2. На такі кроки міська лікарня йде задля того, аби не втратити онкологічні ліжка, адже в рамках реформування вторинної медичної допомоги, по пропонованому штатному розпису не передбачене онкологічне відділення, а стаціонарне лікування онкологічних захворювань буде надаватись в обласних лікарнях.

Проте головний лікар Ніжинської ЦМЛ Олександр Костирко вважає, що цього допустити не можна і просто необхідно зберегти онкологічні ліжка у Ніжині.

«Смертність від онкологічних захворювань в Україні зараз на другому місці. А оскільки ми живемо в регіоні, де радіація у свій час завдала великого впливу на здоров’я людей маємо зовсім невтішну статистику захворювань. Не всі вчасно звертаються, але ми намагаємось рятувати життя жителів Ніжинщини і надавати їм кваліфіковану допомогу. Люди не мають їхати за 150-400 км, аби отримати лікування, адже це і не посилам їм, і забирає додаткові розтрати. Окрім того дуже важливою є профілактика і вчасна консультація, і звісно ніжинцям легше отримати їх у рідному місті», – коментує журналістам головний лікар.

Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь