Ніжинських школярів навчатимуть усної лічби за японською методикою

 

 

 

 

29 жовтня в Національному педагогічному університеті імені М.П. Драгоманова відбулася робоча зустріч директора Ніжинського ЗЗСО №4 Манойленка О.І., учителя математики Луцик Ю.М. із головою Всеукраїнської спілки з ментальної арифметики «Індиго Ментал» – Мужановською Мариною Мечиславівною з метою забезпечення виконання плану програми інноваційного освітнього проекту Всеукраїнського рівня за темою «Цілісний розвиток особистості учнів молодшого шкільного віку засобами навчально-розвивального курсу «Індиго» (наказ Міністерства освіти і науки України від 01.08.2018 № 833).

Прийом був досить теплим і конструктивним, Марина Мужановська детально розповіла про мету і завдання проекту «Індиго», свою історію створення школи ментальної арифметики в Україні, поділилася результатами, які досягають вихованці (а це немало-небагато перемога, 1 перше місце, у Міжнародній Олімпіаді з ментальної арифметики та 2 призових місця серед 371 учасника з 12 країн світу. Для збірної України це був дебютний виступ на міжнародній арені). Як розповіла пані Марина: «… ми розпочали даний проект кілька років тому в Україні. На сьогодні, в умовах реформування освіти, ми маємо вищу мету, проект є соціальним, наші діти мають отримати усі умови для розвитку власних «прихованих» здібностей, і це наша місія».

Ментальна арифметика – методика усної лічби, яка використовує в навчанні спеціальні рахівниці Абакус. Поступово діти тренуються обходитися без них, збільшуючи складність усних обчислень.

В рамках зустрічі відбулися консультаційна бесіда та були узгоджені теоретичні питання засад реалізації інноваційного освітнього проекту на базі Ніжинської ЗОШ І-ІІ ступенів №4. На даний час учитель математики проходитиме навчальні курси з ментальної арифметики на базі НПУ імені М.П. Драгоманова, після чого робота з реалізації проекту почнеться уже із учнями школи.

На данном изображении может находиться: 2 человека, люди улыбаются

Джерело: NizhynNews

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь