У Ніжина є всі шанси втілити два важливі проекти

 

 

 

 

Два важливі проекти для Ніжина до сих пір так і не були реалізовані – будівництво сучасного басейну та водовідведення по вул. Незалежності. Дане питання на черговій 44-ій сесії міської ради підняв депутат обласної ради від ВО «Батьківщина» Сергій Охонько.

Спершу депутат порадував приємною звісткою – у цьому році вперше, при затвердженні державного бюджету було виділено більш ніж 300 млн. грн. на будівництво малих та середніх басейнів в Україні.

«Той проект, який ми разом започаткували в минулому році, і виділили частину коштів на проектну документацію тепер має всі шанси на втілення. Все, що потрібно від Ніжина, це завершити почате, повністю розплатившись за проектну документацію і взяти участь у конкурсі організаторами якого є Міністерство молоді та спорту України. Окрім того ми маємо всі переваги, адже проект майже готовий, і в нашій країні практично нема готових проектів, які могли б отримати фінансування з держбюджету».

Повністю підтримав депутата міський голова, зазначивши, що для Ніжина це гарна можливість і її не можна упускати. Виділення коштів на завершення проектно-кошторисної документації буде розглядатись на наступній бюджетній сесії.

 

Говорячи ж про болюче питання для громади міста – водовідведення по вул. Незалежності, Сергій Охонько проінформував, що відбулось вже два тендери на виконання робіт, але по жодному з них не зареєструвались учасники. «Наші компанії не приймали участь, щоб не було пліток та звинувачень на кшталт того, що кошти під когось виділялися, адже останнім часом, які б проекти я не ініціював, опоненти звинувачували у зацікавленості. Тому маємо те, нажаль те, що маємо. Зараз є ризик, якщо кошти виділені на цей об’єкт з обласного бюджету не будуть використані до кінця року, вони повернуться до розпорядників коштів».

Тож Сергій Охонько закликав депутатів розробити та проголосувати за звернення до обласної ради, щоб кошти, які не будуть використані на проект водовідведення, в наступному році знову були спрямовані на цей об’єкт. При цьому має бути і гарантія співфінансування з міського бюджету. Адже власними силами місто не зможе вирішити цю проблему.

Отже Ніжин може рухатись вперед, долаючи перешкоди на шляху до втілення важливих проектів для громади, головне, щоб депутати, яких обрала ця громада, не втрачали можливостей і часу, діючи в інтересах міста.

Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь