Чернігівщина – шоста в Україні за кількістю підписаних декларацій з лікарями

 

 

 

 

За підсумками першої хвилі підписання  декларацій лікарів із пацієнтами Чернігівщина посіла  6-те місце у загальноукраїнському рейтингу.

Про це  у програмі “Прайм-вечір.Акценти” на «Українському  радіо- Чернігівській хвилі» розповіла заступник головного лікаря з поліклінічної роботи Чернігівської міської лікарні №3 Олена Мойсієнко.

«Станом на  1 листопада   декларації на медичне обслуговування сімейними лікарями, терапевтами та педіатрами підписали  600 тисяч 832  жителя області – це  свідчить про високу активність пацієнтів, які визначитися  із тими лікарями, що будуть обслуговувати всію їхню родину. І якщо на початку кампанії  ( з 1-го квітня нинішнього року) Чернігівщина посідала передостаннє місце, то нині  ми знаходимося  на верхніх позиціях у цьому рейтингу».

Олена Мойсієнко  каже: Міністерство охорони здоров’я України  не встановило граничні терміни   підписання декларацій.

« Втім, зволікати не варто, адже вже з 2019-го року заклади первинної ланки – поліклініки та  амбулаторії , що не набрали необхідної кількості  пацієнтів, не будуть мати доступу до державної субвенції.  Нині ж заклади, які   добре спрацювали у цьому напрямку, з 1-го жовтня отримують фінансування  безпосередньо  з Національної Служби здоров’я. Наприклад, поліклініка Чернігівської міської лікарні №3 до початку   підписної кампанії отримувала 500 тисяч гривень на рік на первинну ланку. Тепер лише за перший  місяць роботи в нових умовах сума на  потреби «первинки» збільшилася до 747-ми тисяч гривень.  А це означає, що ми не тільки маємо можливість оновити  діагностичне обладнання, а і  якісніше надавати послуги нашим пацієнтам, причому,  розширивши  перелік  безкоштовних послуг – загальний аналіз крові, визначення рівня цукру  крові та холестерину, ліпідних показників, аналіз сечі, ЕКГ, тропонінові тести, тести на вагітність  та швидкі  тести на визначення  наявності  інфаркту міокарда», –  сказала  Олена Мойсієнко.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь