Дитинство ніжинки з недитячими проблемами

 

 

 

 

5 листопада на позачерговому засіданні виконавчого комітету погодили рішення «Про негайне відібрання дитини».
Відповідно до внесених змін у статті 170 Сімейного Кодексу України і до пункту 8 постанови Кабінету Міністрів № 866 про «Питання діяльності органів опіки та піклування пов’язаної із захистом прав дитини» відповідним службам надано право, вразі існування безпосередньої загрози життю і здоров’ю дитини, забирати її від батьків навіть без рішення суду. Одразу ж в той день, коли складається оцінка безпеки дитини.
Про це розповіла начальниця служби в справах дітей виконкому Ніжинської міської ради Наталія Рацин.
1 листопада о 19.30 з однієї ніжинської сім’ї вилучили дитину. Ця сім’я перебувала на обліку в службі у справах дітей з 2014 року. За цей період дитина вже була у Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей у зв’язку з тим, що її батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків. Останній раз була у липні 2018 року.
Батьки зловживають спиртними напоями, а особливо матір, коли випиває стає агресивною і неадекватною.
Раз служби забрали дитину, коли матір без пам’яті лежала у парку школи № 2 у вечірній час (2014 рік).
Були викликані працівники поліції, 30 жовтня 2018 року з нею була проведена профілактична бесіда. Матір клялась і божилась, що більше не зловживатиме алкоголем. Проте вже наступного вечора до служб повідомили, що матір і батько дитини без пам’яті на підпитку.
Соціальні служби разом з поліцією виїхали за викликом, батька вдома вже не було, мати була агресивно налаштована. У дитини було виявлено опік на руці. Як пояснила дитина 2011 року народження, що вона сама намагалася приготувати собі яєчню, бо більше в домі їсти було нічого.
Матір дівчинки  погрожувала вчинити собі суїцид. Була викликана група швидкого реагування, матір доправили до лікарні, де у неї виявили  алкогольне сп’яніння у 2,7 проміле.
Дитину забрали і помістили у Центр соціально-психологічної реабілітації. У строк до 7 днів соціальна служба буде подавати до суду заяву про відібрання дитини або про позбавлення батьків батьківських прав.
«Мама поки що до дитини не з’являлася. Батька ми більше не бачили. Вони, наскільки я знаю, у процесі розлучення. Як починають пити, між собою з’ясовують стосунки. Матір шалено любить цю дівчинку. Але, видно, хвора сама й перебороти себе не може. Вона з числа позбавлених батьківського піклування й виросла в таких же умовах», – говорить Наталія Рацин.
Джерело: Mynizhyn.com

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь