На Ніжинщині чистили територію: зрубали медоносні дерева, кущі не зачепили

 

 

 

 

До редакції сайту «Нежатин» звернувся відомий пасічник Ніжинщини Петро Балаш. Його збентежила ситуація, котра трапилась у його рідному селі Кропивне, що на Ніжинщині.

«Вчора ввечері, повертаюсь до дому, проїжджаючи по вулиці Бойка, де знаходиться місточок, під яким зарита труба, котра пропускає стічні води до річки, побачив справжнє беззаконня. Біля цього місточку росли дерева клени, котрі тримали землю корінням, не даючи осуватись ґрунтові, внаслідок чого руйнувалась би дорога. І тут я бачу, як місцевий житель завершує пиляти клени. Для мене це недопустимо, адже сам є ініціатором висаджування дерев, тим більше медоносних, котрі потрібні бджолам. Вони ж запилюють наші городи. Я запитав у нього, чи садив він їх, щоб потім пиляти і чи є дозвіл на ці роботи, адже це майно громади.

У відповідь почув, що сільський голова дозволив вирубувати кущі. Але ж кущі знаходяться на іншій стороні дороги і залишились незайманими. Клени ж не заважали проїзду автомобілям.

Окрім того, у зимовий час слугували границею кінця дороги, що було зручно для водіїв, адже за ними знаходиться невеличке болотце і влетіти туди, звісно, що нікому не хочеться по необачності», – зауважив бджоляр.

 

За коментарем редакція звернулась до голови Ніжинської сільської ради Володимира Орла. Він повідомив: «Це було не спилювання дерев, а чищення території. Там росли кленочки товщиною 3 сантиметри, і автомобіль там вже не проїжджав. То ж і був наданий дозвіл на такі роботи».

Проте на фото добре видно і діаметр зрубаних дерев – 10 см і більше, і те, як вони «заважали» проїжджати автомобілям.

«Тепер вже я вимушений організовувати посадку нових дерев. Але дуже хотілося б, щоб все ж таки озеленення вулиці, що носить прізвище нашого знаменитого земляка Віталія Бойко ініціював сільський голова. А ні, так навесні будемо це робити своїми силами», – зазначив у розмові з журналістами Петро Балаш.

Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь