28-річна українка може претендувати на Нобелівську премію

Не так давно в Україні з’явилося нове наукове обдарування: 28-річна доктор наук з Інституту молекулярної біології і генетики в Києві Ольга Броварец стала знаменитістю світового масштабу. Про неї зараз пишуть усі відомі наукові журнали світу, а європейські країни готові піти на що завгодно, лише б забрати її до себе на ПМЖ.

Причина? Відкриття Броварец, яке дає надію на повне одужання від раку, повідомляє bbccn.co.

Як відомо, організм кожної людини містить 23 пари хромосом. У кожній з них є ДНК, в якій зберігається вся генетична інформація про живе тіло.

За формою ДНК нагадує скручену спіраль. Якщо цю спіраль розкрутити, стане видно, що всі пари підстав мають чітку геометричну структуру. А ось пари з мутаціями – виглядають інакше, вчені називають їх «горбатими».

Як їм вдається обдурити ДНК, вбудуватися в спіраль, викликати зміни і хвороби в організмі, до сих пір було білою плямою в науці. Ольга вирахувала закономірність, за якою це відбувається.

Ці мутації – і є причина розвитку раку та інших важких хвороб, що має генетичну природу. Тому відкриття 28-річної українки стали справжньою сенсацією: адже з їх допомогою можна перемогти не тільки рак, але і інші хвороби, пов’язані з мутаціями.

 

Тому відкриття 28-річної українки стали справжньою сенсацією: адже з їх допомогою можна перемогти не тільки рак, але і інші хвороби, пов’язані з мутаціями. Завдяки цьому відкриттю в подальшому можуть бути врятовані мільйони життів, а це дає всі шанси претендувати на Нобелівську премію!

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь