На Чернігівщині почалася кампанія з пероральні імунізації м’ясоїдних тварин

У Чернігівській області з 10 листопада 2018 року розпочинається проведення планової пероральної імунізації м’ясоїдних тварин (лисиць, вовків єнотоподібних собак) проти сказу.

Сказ – одна з найнебезпечніших вірусних хвороб, спільних для тварин та людей, за якою уражається центральна нервова система з ознаками поліенцефаломієліту, супроводжується паралічами й завжди закінчується смертю. Поширюють сказ у природі лисиці, вовки, єнотоподібні та бродячі тварини.

Складна епізоотична ситуація щодо сказу в Україні та області вимагає радикальних заходів, серед яких одне з основних місць займає пероральна імунізація диких м’ясоїдних, ефективність якої доведена як в експериментальних, так і в польових умовах.

Вакцинація на території Чернігівської області буде проводитися повітряним розподілом принад з вакциною за допомогою літаків АН 2.

Тому, шановні громадяни, коли ви побачите літак АН –2, який розкидає приманку з вакциною розміром із сірникову коробку, просимо, не хвилюватись – це лише здійснюється процес вакцинації диких м’ясоїдних тварин. Прохання не брати брикети в руки та не переносити з місця.

УВАГА! Розкидання вакцини буде проводитись літаками в лісових та сільськогосподарських угіддях.

Визначене місце посадки та зльоту літака в Чернігівській області – аеродром в с.Чемер (Прогрес), Козелецького району.

Тривалість проведення пероральної імунізації залежатиме від погодних умов, до охоплення всієї території області.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь