Внесені нові поправки до правил ЗНО: для реєстрації школярам необхідний ще один документ

 

 

 

 

Міносвіти вводять нововведення для школярів, які планують здати ЗНО. Їм доведеться оформляти ще один важливий документ.

Школярі, які планують здати Зовнішнє незалежне тестування, повинні будуть надати ID-карту. Цей документ отримують всі школярі, яким виповнилося 14 років. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти, інформує UkrMedia.

Зокрема, школярі, яким виповнилось 14 років, повинні своєчасно звернутися для оформлення ID-карти. У МОН нагадують – своєчасне оформлення документів необхідне, оскільки їх копії потрібні в комплекті документів для реєстрації на ЗНО.

Однак, для деяких учнів все ж зробили виключення. В оновлених правилах виділено кілька категорій осіб, які можуть використовувати для реєстрації інші документи. В першу чергу, мова йде про людей, які проживають на підконтрольних територіях – вони можуть показати свідоцтво про народження, іноземців та осіб без громадянства – такі можуть надати копію паспорту або документа, що посвідчує особу, а біженці можуть показати копію довідки про звернення за захистом в Україні.

Ті ж, хто в дану категорію не входить, повинні оформити ID-карту.

«Цей документ подається учасником ЗНО для допуску до пункту тестування. Крім цього, питання своєчасного отримання паспорту є актуальним для тих школярів, які в 2019 планують вступати на молодшого спеціаліста або молодшого бакалавра після дев’ятого класу» – повідомляють у міністерстві.

Раніше в МОЗ розробили новий перелік правил для тих, хто вступає до медичних ВУЗів.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь