На Чернігівщині суд відпустив на волю пенсіонерку, яка випадково вбила свого чоловіка

 

 

 

 

Нагадаємо, що навесні цього року близько 20 години у жінки виникла сварка з чоловіком, який був в нетверезому стані. З цього приводу вона зробила йому зауваження і між ними почалася сварка, в цей час вона готувала вечерю, тримала в правій руці ножа, чоловік сидів на стільці позаду з правого боку від неї, чіплявся до неї, вдарив по спині, вона повернулася до нього й махнула правою рукою з ножем у бік чоловіка зі словами «відчепися від мене» й після цього помітила як він падає на підлогу, подумала, що йому стало зле, зателефонувала зятю, останній викликав фельдшера та швидку допомогу.

  Їх спільна донька в ході судового засідання запевнила суд у відсутності злого наміру у своєї матері та розповіла, що батько часто зловживав спиртними напоями та на фоні цього його характер погіршувався, він ставав агресивним. Також вона розповіла, що в той вечір мати зателефонувала й повідомила, що помирає батько, вона з чоловіком побігли до них додому, увійшовши до будинку, побачили, що батько лежав на підлозі, ще був живий, чоловік викликав фельдшера та швидку допомогу, слідів крові на його одязі не було, колоту рану на грудній клітині побачила, коли зняли з батька одяг, щоб зробити йому штучне дихання, про причину його смерті дізналися лише з висновку експерта. Просила не призначати обвинуваченій покарання, пов’язане з реальним позбавленням волі.

При призначенні покарання обвинуваченій суд враховує, що вона вчинила злочин середньої тяжкості, раніше несудима, за місцем проживання характеризується позитивно, як чесна, працелюбна, чуйна та порядна людина, користується повагою та має авторитет серед сусідів, громадськості села, є особою пенсійного віку. На обліках у лікаря-нарколога та лікаря-психіатра не перебуває. Також низька ймовірність вчинення повторного правопорушення та надано висновок про можливість її виправлення без позбавлення волі або обмеження волі на певний строк. З урахуванням обставин справи суд  визнав достатнім для виправлення обвинуваченої і попередження вчинення нею нових злочинів призначити їй покарання у виді позбавлення волі в межах, передбачених санкцією ч.1 ст.119 КК України, із звільненням від відбування покарання з випробуванням, відповідно до ст. 75 КК України, та покладанням на неї обов’язків, передбачених ст. 76 КК України.

Менський районний суд Чернігівської області постановив звільнити мешканку села Погорільці, Семенівського району від відбування  покарання  з випробуванням, якщо вона протягом іспитового строку 2 (два) роки не вчинить нового злочину і виконає покладені на неї обов’язки, передбачені ст. 76 КК України

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь