При Ніжинському терцентрі відкривають «Університет третього віку»

 

 

 

 

Цей тиждень був багатий для Ніжина на міжнародні конференції участь в яких брали участь гості з ближнього зарубіжжя. Так, наприклад 15 листопада в стінах НДУ ім. М. Гоголя пройшла вже традиційна II Міжнародна науково-практична конференція щодо партнерської взаємодії у системі інститутів соціальної сфери. Продовжилась вона і 16 листопада, проте у форматі круглого столу в Ніжинському терцентрі «Милосердя», де науковці мали ділитись досвідом роботи в соціальних закладах. Звісно для Ніжинського територіально центру це стало визначною подією, адже до нього завітало багато поважних гостей, серед яких були представники влади, соціальних закладів міста, викладачі НДУ ім. М. Гоголя, викладачі та студенти з  НПУ імені М. П. Драгоманова та поважні гості з Польщі, а саме викладачі Державної Вищої Професійної школи у Хелмі.

Міжнародний круглий стіл  «Територія партнерства: університет третього віку в Україні та Польщі» вітальними словами відкрив секретар Ніжинської міської ради Валерій Салогуб: «Треба відмітити, що креативність ніжинців, їх цілеспрямованість і прагнення до нового набирає обертів. Про те, що сьогодні визначна подія свідчить навіть, скільки поважних людей зібралось в залі. Ніжинський терцентр розвивається в різних напрямках і зараз він опинився на початку шляху ще одного. Це говорить про те, що цей соціальний заклад  перетворюється на справжній оздоровчий, комунікаційний і освітній центр Ніжина. Зараз відповідні відділі міської ради працюють над питанням створення молодіжного центру.  Тут я змушений поставити молоді в приклад наших людей поважного віку, які мають таку жагу до життя та розвитку, ставлять перед собою плани, реалізовують їх і продовжують жити на повну». Також Валерій Салогуб  подякував всім, хто вклав свої зусилля для того, аби ніжинські люди поважного віку змогли сприйняти всі радості життя. Оскільки Ніжинський терцентр починає новий освітній, соціальний напрям, секретар міської ради вручив його працівникам та відвідувачам в особі директора закладу Інеси Шаповалової символічний подарунок – дерев’яний ключ до воріт знань, який виготовив відомий ніжинський різьбяр Сергій Святний.

У свою чергу Інеса Шаповалова підкреслила: «У своїй діяльності ми зрозуміли, що жоден проект не може стати успішними без багатостороннього партнерства. Тож дуже визначним є те, що цей круглий стіл об’єднав спеціалістів не лише з Ніжина, а й Польщі. Впевнена, що у нас все вийде».

Своїм досвідом розвитку та становлення Університетів Третього Віку у Польщі поділились доктор педагогіки Галина Бейгер та доктор педагогіки, професор Державної вищої професійної школи в місті Хелм  Павел Скшидлевський.

Також звучали доповіді від спеціалістів та науковців в соціальній сфері з НДУ ім. М. Гоголя, НПУ імені М. П. Драгоманова та Ніжинського терцентру на теми: «Соціально-педагогічна підтримка осіб похилого віку в умовах Територіального центру», «Концептуальні засади створення школи волонтерів для роботи з людьми поважного віку», «Моделі співпраці університетів як стратегічний ресурс інноваційного розвитку освіти третього віку», «Маркетинг соціальних послуг у сфері освіти для людей похилого віку», «Презентація проекту «Університет Третього віку».

Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь