Українцям дають мільйон гривень на наукові розробки

 

 

 

 

Компанія Carlsberg Ukraine запускає унікальний проект підтримки науки в Україні – Еlephant Fund. Уже 1 грудня стартує інноваційний науковий хакатон, а фонд на наукові проекти становить один мільйон гривень.

“Мета проекту – підтримати науку в усіх її проявах, показати, що наука – це захоплююче, креативно, а головне – неймовірно цікаво. Вчені та спеціалісти з різних сфер об’єднаються та протягом 36 годин представлять наукові проекти, що допоможуть змінити наше життя на краще вже за 365 днів”, – кажуть у компанії.

Чим особливий хакатон Еlephant Fund?

Хакатон Еlephant Fund об’єднає науковців, щоби розробити або допрацювати наукові проекти відновлення та ефективного використання біоресурсів у сферах:

  • агропромисловість
  • водні ресурси
  • біотехнології
  • ефективна енергетика
  • зменшення викидів СО2.

Найкращі проекти отримають гранти на втілення та менторську підтримку впродовж року. Всього йдеться про 2 проекти, на кожен з яких передбачено до 500 000 грн.

Допомагати учасникам та оцінювати проекти буде експертна група, до якої увійшли відомі українські вчені та популяризатори науки.

Долучитися до хакатону можна у складі команди або як окремий учасник.

Участь безкоштовна. Зареєструватися можна тут. Термін подачі заявок – до 23 листопада.

Що варто знати про Carlsberg?

Carlsberg на глобальному рівні щорічно інвестує велику частину свого прибутку в наукові розробки. У команді проекту – агенція бренд-маркетингу AG Communication та відомі популяризатори української науки Brain&Ukraine.

Читайте також: В Україні на 80 млн євро запустять програму з біоенергетики

Починаючи з 1876 року, фонд CARLSBERG працює на користь суспільства, надаючи фінансову підтримку кращим програмам в науковій, освітній, творчій і культурній областях.

Фонд підтримує прогресивні та новаторські дослідження. Дослідження, які допомагають вирішувати глобальні питання і приносять користь всьому людству.

У своїй дослідницькій лабораторії Carlsberg здійснили не один прорив у глобальній науці – винайшли pH-шкалу, працювали над описом структури білків, вивели стійкий до світла і тепла сорт ячменю і ще багато корисних світу відкриттів.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь