Реакція Ніжинської єпархії УПЦ МП на вчорашній візит представників громадськості

 

 

 

 

19 листопада 2018 р. до приміщення Ніжинського єпархіального управління завітала група з десяти осіб, серед яких були представники міської та районної влади Ніжинщини та інші особи, які назвали себе представниками громадськості.

Читати по темі: Представники громади Ніжинщини написали звернення до Ніжинської єпархії УПЦ МП

20 листопада на сайті Ніжинської єпархії з’явилась стаття зміст якої розкривав реакцію представників духовенства.

“Непрохані гості оточили співробітницю єпархіального управління та стали їй активно вигукувати безпідставні звинувачення на адресу сотень священників та тисяч вірян Ніжинської єпархії – громадян Чернігівської області. Без будь-яких доказів вони звинувачували їх у непатріотизмі. Разом з тим, жоден із присутніх представників влади чомусь не згадав про участь єпархії у визволенні українських заручників, про надання гуманітарної допомоги та душпастирської підтримки українськім військовим, широкомасштабну благодійну діяльність серед найуразливіших у соціальному плані мешканців Чернігівщини.

Попри те, що в Україні церква відділена від держави, представники ніжинської влади вирішили грубо знехтувати Конституцією, а саме – її 35-ю статтею. Зокрема, прибулі до Ніжинського єпархіального управління представники РДА, районної ради та мерії залишили листа на адресу архієпископа Ніжинського і Прилуцького Климента із закликом підтримати утворення «Єдиної помісної православної церкви».

Було зачитано текст цього звернення, яке підписало чимало посадовців. На здивування представників єпархії у листі військові дії на сході України, які забрали життя десятків тисяч українських воїнів та мирних громадян, були названі братовбивчою війною!” – йдеться у статті.

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь