Ніжинські школярі відзначили День дитини

 

 

 

 

Всесвітній день дитини відзначається 20 листопада як день світового братерства і взаєморозуміння дітей, день підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення добробуту дітей в усьому світі. Саме у цей день – 20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея прийняла Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про права дитини. З 1990 року у Всесвітній день дитини відзначається річниця прийняття цих основоположних документів у сфері захисту прав дитини.

Метою проведення цього дня є захист прав дітей та розвитку середовища, дружнього щодо дітей у всьому світі, шляхом діалогу й активних дій, щастя дітей у всьому світі, укріплення та розширення діяльності ООН в інтересах дітей, підтримки діяльності Дитячого фонду ООН.
У 1954 році Генеральна Асамблея рекомендувала всім країнам ввести в практику святкування Всесвітнього дня дитини як дня світового братерства і взаєморозуміння дітей, дня, присвяченого діяльності, спрямованої на забезпечення добробуту дітей в усьому світі. Генеральна Асамблея запропонувала урядам країн святкувати цей День в будь-який з днів року, який буде визнано доцільним.

Не залишилися осторонь й ніжинські школярі, які долучилися до святкування цього важливого свята.

Зокрема в Ніжинській ЗОШ № 15 заздалегідь були заплановані святкові заходи, які мали на меті не лише проінформувати дітей про таку важливу ініціативу Генеральної Асамблеї, а й залучити їх до всебічного вивчення питання стосовно прав та свобод дітей у сучасному світі.

Заступник директора Наталія Ямпольська повідомила:”Людство зобов’язане дати дитині найкраще. Яка б не була розумна і талановита дитина вона все ж потребує дорослу опіку й увагу, турботу, любов, захист і постійну підтримку.

У Всесвітній день дитини Ніжинська ЗОШ 15 святкувала відповідно до плану ментальної карти. Колектив закладу приєднується до цієї славної ініціативи і вітає всіх дітей! Вітаємо всіх, хто своєю працею і своєю наполегливістю зміцнює благополуччя підростаючого покоління, сприяє розвитку здорових стосунків і взаєморозуміння в цьому юному середовищі!

Зі святом вас ДОРОГІ ДІТИ, І НЕХАЙ ЦЕЙ ДЕНЬ ЗАЛИШИТЬ У ВСІХ ТІЛЬКИ ПРИЄМНІ СПОГАДИ.”

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь