Два торф’яні заводи Чернігівщини висунули вимоги до обласної влади

 

 

 

 

Профспілкові організації Ірванцівського та Смолинського торфозаводів, що входять в структуру держпідприємства «Чернігівторф» висунули вимоги до Чернігівської обласної ради. Трудові колективи вимагають ініціювати передачу їхніх підприємств у власність територіальних громад, скасувати незаконні накази про призначення на посаду директора ДП «Чернігівторф» ставленика Ірини Геращенко Іллі Рокоче, поновлення на посаді попереднього директора Юрія Бондаренка та організацію зустрічі з керівництвом профільного міністерства. Нагадаємо, вже місяць як протестують торф’яники Чернігівщини. На Смолинському торфозаводі оголосили страйк. Підприємством наразі керує страйковий комітет.

 На захисті галузі

Трудові колективи двох торфозаводів Чернігівщини висунули вимоги до Чернігівської обласної ради, головна з яких – усунення з посади незаконно призначеного в.о. директора ДП «Чернігівторф» Іллі Рокоче. Профспілки вимагають від керівництва обласної ради аби те ініціювало передачу підприємств в комунальну власність територіальних громад.

«За останні 25 років торфозаводи Чернігівщини не отримали від держави жодної  допомоги – одні тільки проблеми, – каже голова профспілки Смолинського торфозаводу Андрій Страхов. – Зараз ми переживаємо чергову спробу рейдерства галузі з боку недолюстрованого керівника ДК «Укрторф» Озерчука і його посіпаки Рокоче».

Трудові колективи заводів не визнають повноважень ставленика «Укрторфу» Іллі Рокоче і оскаржують рішення міністерства в суді.

Разом із тим на Смолинському торфозаводі вже два тижні як страйкують. На минулому тижні на зборах профспілки було прийнято рішення про управління підприємством  страйковим комітетом.

«Станом справ на заводі надзвичайно стурбовані в громаді, – продовжує голова профспілки. – Нам телефонують колишні працівники заводу, а нині бійці сил спеціальних операцій і запитують як справи. Просять не здаватись і триматись до останнього».

«Наша громада стурбована черговою спробою рейдерства Смолинського торфобрикетного заводу. Це бюджетоутворююче підприємство, яке дає роботу 80 мешканцям громади, виконує важливу соціальну функцію та наповнює місцевий бюджет. Сподіваємось на швидке вирішення проблеми вищими органами влади і висловлюємо готовність забрати підприємство у комунальну власність громади», – каже голова Гончарівської ОТГ Віталій Рудник.

Стурбовані ситуацію і в депутатському корпусі Гончарівської ОТГ.

Так, депутатський корпус Гончарівської громади звернувся з листом до заступника голови Верховної Ради України Ірини Геращенко: «…Ми з певним здивуванням виявили, що представник угрупування, котре вже кілька років намагається знищити розміщений на території громади Смолинський торфобрикетний завод, Рокоче І.В. є вашою довіреною особою та помічником. Особливий присмак надає належність цих рейдерів до луганських фірм, таких як «Терма Груп» та співпраця з недолюстрованим, колишнім замполітом, а з 2014 року директором ДК «Укрторф» Озерчуком А.М. На цей час він лише п’ять років був громадянином України, проте останні чотири роки він успішно ліквідовує торф’яну галузь, як елемент енергетичної незалежності України. Зараз в його союзники подався псевдоатовець та Ваш помічник. Сподіваємось на те, що Рокоче перестане хвалитися депутатським «дахом».

Ілля Рокоче має відношення до організації «Лівий Берег»

Твердження депутатів про належність Іллі Рокоче до організованого угрупування небезпідставні. Так, столичні активісти приписують йому належність до ГО «Громадське Формування Лівий Берег – Київ БТО» , бойовики якої неодноразово брали участь у віджимах елітної нерухомості і рейдерських захопленнях підприємств https://ua-antiment.livejournal.com/477594.html. І навіть називають Рокоче спікером даного угрупування (фото 1).

Директором і співзасновником цієї охоронної фірми є – Максимчук Анастасія Олегівна. Разом з нею співзасновником охоронної фірми є – Тарас Москалюк, який безпосередньо пов’язаний з багатьма скандальними забудовниками.

«БТО» також відоме своєю співпрацею з владою Януковича, та охороною об’єктів, які раніше належали екс-президента та його «сім’ї». Ось лише декілька з найвідоміших із них: офіс ТОВ «Танталіт» (фірма була власником Межигір’я і володіє будинком по вул. Волоська, 11а), який і зараз охороняє ТОВ «Лівий Берег – Київ БТО»; кінотеатр «Зоряний», де був розташований штаб «Партії Регіонів»; гелікоптерний майданчик Януковича. http://demcontrol.org/?p=12263http%3A%2F%2Fdemcontrol.org%2F%3Fp%3D12263

Це – легальна і прозора діяльність структури. Однак, як пишуть журналісти, головним ремеслом цього ОЗГ залишається рейдерство та захист скандально відомих будівництв.

Наприклад, ці структури охороняють забудовника на озері «Срібний Кіл»; «віджали» ресторан «Піросмані»; захищають російського підприємця Олександра Орлова, який є власником свинокомплексу «Сільські традиції», де тітушки БТО побили селян; також вони приймали участь у скандальних подіях на Микільській Слобідці, де відкрили стрілянину по людях і у багатьох інших резонансних забудовах.

Ілля Рокоче жодним чином не заперечує участь в структурі ГО «Лівий Берег». Більше того його фото розміщено на офіційній сторінці організації (фото 3).

За інформацією «Смолинського торфозаводу»

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь