Міністр молоді та спорту обговорив з громадою Ніжина важливі питання

 

 

 

 

26 листопада в великому залі міськвиконкому відбулася зустріч громади Ніжинщини та сусідніх районів з міністром молоді та спорту України Ігорем Ждановим.

«Ніжин – спортивне місто, на теренах якого зростають успішні спортсмени, які прославляють ваше місто далеко за його межами, тому вирішення спортивних проблем потребує особливої уваги влади», – наголосив на початку зустрічі Ігор Жданов. Також він зазначив, що дитячий й юнацький спорт дуже важливі тому Міністерство намагається його всіляко підтримувати та розвивати. Особливо це стосується ДЮСШ, які виконують  ключові соціальні функції. Зокрема вони забирають дітей з вулиць, створюючи умови для фізичного розвитку, покращення загального стану здоров’я й мінімізації негативного впливу підліткових угруповань.

«Кожен долар вкладений в спорт економить 5-7 доларів системи охорони здоров’я. Адже фізично активні люди мають менше проблем зі здоров’ям, фізично витриваліші та рідше відвідують лікаря по хворобі.

 

Завжди наголошував щоб не менше 10% з Державного фонду регіонального розвитку йшло на розвиток спортивної інфраструктури», – зазначив Ігор Жданов.

Міністр також зазначив, що є важливі проекти, які ДФРР не затвердив на початку 2018-го року. Скоріш за все мова йде про будівництво нового сучасного басейну по вулиці Незалежності. Юрій Жданов пообіцяв сприяти в затвердженні подібних проектів, адже плавання є одним з пріоритетних напрямків в спорті й має бути доступне кожному громадянину в його місті.

Це сприятиме профілактиці захворювань опорно-рухового апарату й дихальної системи. Наразі розробляються нові програми Міністерства молоді та спорту, які сприятимуть розвитку плавального спорту в містах і Ніжин не є виключенням.

У ході зустрічі не обійшли питання зарплати тренерів та вчителів ДЮСШ, та реорганізації відділу у справах сім’ї й молоді та відділу спорту в департамент, який підпорядковуватиметься одному керівнику. Міністр наголосив на особливому контролі з його боку та активному відстоюванні питань фінансового стимулювання тренерів та вчителів, а також зазначив, що рекомендуватиме міському голові Ніжина залишити ситуацію з двома відділами в тому вигляді, як є.

В кінці зустрічі Ігор Жданов підсумував: «Питання розвитку спорту в Україні і зокрема в Ніжині являється одним із пріоритетних для успішного розвитку держави та регіону, тому робота в цьому напрямку буде вестися постійно».

Лілія Журко

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь