Чи можна стріляти на Чернігівщині лосів?

 

 

 

 

Понад два десятки мисливців Чернігівщини 26 листопада вийшли на акцію протесту під Київський адміністративний суд.

 

Мітинг влаштували на підтримку користувача мисливських угідь Київської області. Той подав до суду позов щодо необґрунтованого внесення лося в Червону книгу України, повідомляє Високий Вал.

 

«Щоби вносити лося в Червону книгу України треба було провести дослідження чисельності цього виду в усіх областях України, – повідомляють мисливці. – Притаманна для лося територія – це ліси. В лісах вони й живуть та розмножуються. А якщо кількість дозволених голів перевищена, то й лосі можуть приносити шкоду природі».

 

Ми вирішили з’ясувати скільки одиниць лосів нині реєструють на Чернігівщині. Про це нам повідомив головний мисливствознавець області Микола Пиріг.

 

«На сьогоднішній день в Україні налічують понад 6 тисяч голів лося, – повідомляє мисливствознавець. – На Чернігівщині проживає понад 1150 лосів. Середньорічний приріст цих тварин 10-15% відсотків від кількості».

 

В Чернігівському обласному управлінні лісового і мисливського господарства повідомляють, що є мисливські угіддя, де кількість лосів навіть перевищує оптимальну.

 

Цьогоріч на автошляхах області, під час міграції загинуло 7 лосів.

 

Акція – загальноукраїнська. На підтримку позову з’їхалися мисливці з усіх областей.

 

Прийшли і зоозахисники. Під стінами суду сталося кілька сутичок. Одного із зоозахисників хтось облив зеленкою.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь