Ніжинські бібліотекарі розповідали ліцеїстам про протидію насильству

 

 

 

 

Мовчати не можна сказати

З 25 листопада до 10 грудня в усіх регіонах України проходить Міжнародна акція “16 днів проти насильства,” в рамках якої громадськими та державними організаціями проводяться заходи з попередження і подолання насильства в сім’ї.

Міжнародна акція “16 днів проти насильства, ” ініційована Центром Жіночого Глобального лідерства у 1991 році з метою привернення уваги громадськості до проблем насильства в сім’ї, а також активізації діяльності державних структур і громадських організацій з метою захисту прав жінок та формування ненасильницької ідеології в суспільстві.

Бібліотеки Ніжинської міської ЦБС спільно з громадськими та державними правовими організаціями  проводять освітні заходи з протидії насильства у навчальних закладах Ніжина. Так  26 листопада бібліотекарі Ніжинської центральної бібліотеки ім. М.В.Гоголя Булах Валентина Петрівна та Ріпа Світлана Орестівна разом з Івановою Оленою Миколаївною, співробітником Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, для учнів Ніжинського міського ліцею, провели годину правової допомоги «Мовчати не можна сказати».

Бібліотекарі  провели бібліографічний огляд літератури, яка  є  у фонді бібліотеки і найкраще розкриває тему насилля над жінками. Також подарували інформаційні закладки  на книги «#ЯНеБоюсьСказати» Насті Мельниченко, «Наташі: сучасна світова секс-торгівля» Віктора Маларека, які були виготовлені бібліотекарями.

Олена Миколаївна Іванова ознайомила учнів з тим як протидіяти   насиллю над жінками відповідно до законодавства України та надала безцінні поради як не стати жертвами зловмисників.

На завершення години правової допомоги  учні переглянули  відео з Інтернет-ресурсу #ЯНеБоюсьСказати  – 5 історій казахстанських жінок про насилля.»

            

 Бібліотекар Ніжинської центральної міської бібліотеки, Валентина Булах

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь