Сергій Охонько про реалізацію соціальних проектів на Ніжинщині

Сьогодні, 2 грудня, журналісти редакції газети «Свідомий погляд» запросили депутата Чернігівської обласної ради від ВО «Батьківщина» Сергія Охонька відповісти на декілька важливих запитань, що стосуються життєдіяльності міста та подій, які відбуваються у ніжинській громаді. Депутат, у свою чергу, запросив наочно разом перевірити хід виконання та результати ремонтів міських під’їздів, які були одним з пунктів його передвиборчої програми.

Ми відвідали вже відремонтований під’їзд №2 за адресою вул. Об’їжджа, 116, корпус 4 та оглянули ремонтні роботи, які нещодавно розпочались за адресою Об‘їжджа, 116 корпус 2, під’їзд №2.

Читати по темі: На один відремонтований під’їзд у Ніжині стане більше

Нарікань щодо виконаних робіт від жителів не було, тож ми перейшли до розмови з обласним депутатом.

Ви вже протягом 12 років робите добрі справи, які покращують життя жителів не тільки мікрорайону, яким ви опікуєтесь, а й всього міста, і навіть району. Окрім того розпочинаєте багато цікавих і важливих проектів для міста. У той час навколо Вас формується багато суперечливої інформації. Чи повя’зано це з тим, що Ви збираєтесь балотуватися на посаду міського голови, чи висуватиметесь кандидатом в депутати Верховної Ради?

Саме останні чутки і заважають реалізовувати важливі проекти для міста. Заполітизованість блокує розвиток не тільки всієї України, на жаль, вона вирує і в таких містах, як наш Ніжин. Нерозуміння прогресивних проектів, недалекоглядність та страх програти на наступних виборах, гальмують багато важливих процесів. Щодо добрих справ, то просто виконую пункти своєї передвиборчої програми та по можливості допомагаю людям. Щодо балотування на вказані Вами посади, то вони мені не цікаві. Мені подобається розвиток, динаміка та результат від взятих на себе зобов’язань. На даний час ці посади не відповідають даним критеріям.

Ви приймали участь у декількох проектах, розкажіть яка їх доля?

Впевненно, але дуже повільно, адже некомпетентність деяких виконавців просто блокує їх рух. Щодо будівництва нового сучасного басейну по вул. Незалежності, який би не тільки оздоровлюв громаду міста і района, але й міг приймати світові змагання, то тут, на кінець року, все ж таки, виділили забраклі кошти на закінчення проекту. Також підтримку цьому проекту висловив Міністр молоді і спорту Ігор Жданов, депутат ВР Олександр Кодола, міський голова Анатолій Лінник та депутати міської ради. Тож, маємо великі шанси отримати фінансування з Державної програми «Будівництво малих та середніх басейнів в Україні», яка вперше фінансується. Щодо робіт по водовідвеленнню по вул Незалежності, у зв’язку з недолугістю деяких бюрократів, тендерні процедури почалися вже восени і жодна з підрядних організацій не забажала прийняти в них участь. Тож гроші, які ми виділяли на дані роботи, повернуться знову у бюджет. Щодо створення авіалогістичного центру, то отримав шалений опір з різних структур. Видно, що для когось це дуже “ласий шматок”. Але маю надію, що ми в наступному році розробимо проект і перейдемо до фази реалізації , адже це найважливіший проект для міста. Він стане локомотивом розвитку економіки міста. Щодо проекту «Безпечне місто», то він успішно блокується міською радою. Мабуть криміналітетна ситуація когось влаштовує.

Зараз розробляється Проект бюджету на 2019 рік. У яких напрямках Ви плануєте співпрацювати з міською владою? Що нового вона планує?

До цього часу ніякої інформації щодо розробки бюджету на 2019 рік немає. На днях планую завітати до міської ради та міського голови щодо подальшої співпраці, адже в єдності сила.

Над чим зараз працює Ваша політична сила?

Ми всіляко допомагаємо в розробці та запровадженні проекту “Новий курс України”, який ініціювала наш лідер Юлія Тимошенко. Цю роботу я вважаю головним та пріоритетним напрямком. Також продовжуємо реалізацію всіх взятих на себе передвиборчих зобов’язань.

Чернігівшина увійшла до областей, де введено воєнний стан. Як на Вашу думку зараз має співпрацювати влада і громада?

Зараз, як ніколи, влада і громада мають бути в синергії: не бути байдужими та об’єднати зусилля щодо вирішення гострих проблем Ніжинщини. Звичайно в таких несприятливих економічних умовах це не буде легко, але за відсутності міжпартійних суперечок, і в знаходжені компомісів ми зможемо знайти шляхи, як подолати всі перешкоди і покращити сьогодення жителів Ніжина та району.

Спілкувалась Марина Волинець

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь