Нова спортивна традиція у Ніжині – «Ігри нескорених». ФОТО

 

 

 

 

У неділю, 2 грудня, фізкультурно-оздоровчий комплекс Ніжинської ЗОШ І-ІІІ ст. № 9 приймав незвичайних відвідувачів, багато з яких завітали сюди вперше. Тут напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю відбулись спортивні змагання під символічною назвою «Ігри нескорених» – для сімей, в яких є діти та молодь з особливими потребами, у т. ч. сімей учасників АТО.

Такий захід в Ніжині проводився уперше і, на думку його організаторів, повинен мати своє продовження й надалі стати доброю традицією для містян. Організаторами «Ігор нескорених» стали Ніжинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на чолі з його директором Наталією Кучеровською та відділ з питань фізкультури і спорту виконавчого комітету Ніжинської міської ради під керівництвом Павла Глушка. До проведення спортивного родинного свята також активно долучився Центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Віра», директор Тетяна Кісельова. Справжньою окрасою змагань став виступ юних акробаток Фітнес-клубу «Позитив», президент клубу Галина Арвахі.

Маленькі й дорослі учасники перегонів мали змогу випробувати свої вміння і здібності  в турнірах із шахів, шашок, настільного тенісу, у стрільбах зі спортивної зброї та киданні дротиків у мішень (дартс). А потім були веселі командні естафети, де всі допомагали кожному і кожен вболівав за всіх.                   І навіть ті дітлахи, що спочатку трохи побоювались та виявляли невпевненість у собі, спробувавши свої сили і заручившись підтримкою вболівальників, відчули справжній азарт спортивної боротьби та змогли досягти неабияких успіхів.

Переможці, звичайно ж, отримали почесні грамоти та медалі за зайняті призові місця, і всі учасники без винятку – заохочувальні призи на згадку про нову приємну подію в їхньому житті. Свій благодійний внесок у відзначення учасників доклала голова Чернігівського обласного об’єднання Спілки Самаритян України Ірина Балакірєва.

Започатковуючи цей захід, його організатори мали на меті підтримати дітей та дорослих людей з інвалідністю, допомогти їм відчути свій внутрішній потенціал, повірити у власні сили та можливість протистояти труднощам, а також запроваджувати в громаді засади здорового способу життя, широко пропагувати активний відпочинок всією родиною, та розвивати кращі сімейні традиції спільного змістовного дозвілля.

О. Гребеннікова, фахівець із соціальної роботи НМЦСССДМ

фото Марини Волинець для сайту “Нежатин”

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь