На Чернігівщині розпочинається цикл масштабних зборових заходів

 

 

 

 

Введення правового режиму військового стану, серед іншого, передбачає уточнення завдань Збройних Сил України та, зокрема, Сил територіальної оборони. Однією зі складових підготовки ЗСУ до відсічі збройної агресії є підготовка людських резервів. З цією метою з 3-го грудня розпочинається цикл масштабних зборових заходів з резервістами та військовозобов’язаними. Про це повідомило Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.

Водночас, заходи мобілізації проводитимуться лише у випадку відкритої агресії, але в такому випадку до Збройних Сил України призиватимуться не лише особи, що перебуватимуть на зборах, а й усі резервісти та військовозобов’язані, які приписані до комплектування Збройних Сил України.

Крім того, як і передбачено Стратегічним замислом застосування Збройних Сил України, наразі у визначених областях України тривають організаційні заходи створення Територіальної оборони та непорушних запасів.

В областях, у яких запроваджено військовий стан, передбачається проведення масових зборів з військовозобов’язаними територіальної оборони тривалістю до 10 діб, під час яких буде проведене бойове злагодження бригад та батальйонів територіальної оборони, з метою підготовки до захисту своїх областей.

Фото: Прес-центр Оперативного командування “Схід”

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь