Ніжинська молодь з обмеженими можливостями продемонструвала безмежений талант. Фото

 

 

 

 

Кожен здатен відкрити у собі талант. Підтвердженням цьому стала вже 18 виставка творчих робіт дітей та молоді з обмеженими можливостями «Повір у себе – і в тебе повірять інші!», що традиційно відкрилася 3 грудня до Міжнародного дня інвалідів. Виставка проходить на базі художнього відділу Ніжинського краєзнавчого музею ім. І. Г. Спаського. Цього року в ній взяло участь 78 учасників, серед яких діти та молодь з особливими потребами. Свої твори для виставки надали вихованці Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів, Ніжинського будинку-інтернату, шкіл міста, Ніжинського будинку дітей та юнацтва, школи мистецтв, училища культури і мистецтв ім. М. Заньковецької, Ніжинського міського ліцею.

Через роботи всім відвідувачам відкрився казковий, гармонійний світ, наповнений теплом, любов’ю, та миром. Дітки по іншому дивляться на оточуюче їх дійство, і це «інше» доносять до нас через свої витвори. Поглянувши на роботи, розумієш, що в кожного учасника виставки своє бачення навколишньої дійсності, свій поріг відчуття, що і виливається в різноманітні техніки виконання.

Кожна з представлених робіт, наповнена своїми емоціями, почуттями та переживаннями. В кожну з них дитина вклала свою душу і час, підбираючи фарбу і роблячи яскравий мазок гуашшю, роблячи тоненькі лінії гравюри та нанизуючи потрібного кольору бісеринку, прорізуючи потрібну форму витинанки та оживляючи папір в орігамі. Дуже багато діток беруть участь у фестивалі уже багато років, ростуть і розвиваються разом з Художнім відділом краєзнавчого музею, відшліфовуючи свою майстерність.

Виставка діятиме до 14 січня, тож не втрачайте змогу зайвий раз насолодитися прекрасним.

Підготувала Марина Волинець

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь