Ніжинські школярі відзначили День волонтера

 

 

 

 

З 1985 року щорічно 5 грудня відзначається Міжнародний день волонтера. В Україні існує давня традиція суспільної праці, взаємодопомоги, піклування про ближнього. Перший потужний сплеск волонтерства в нашій державі був пов’язаний із чемпіонатом Європи з футболу 2012 року. Наступний сплеск спричинений подіями Євромайдану та війною на сході України. У надзвичайно складний період саме цей рух об’єднав суспільство, створив дієву структуру громадських організацій, груп людей, готових взяти на себе вирішення найбільш нагальних і болючих проблем держави.

Третього грудня учні НВК № 16 “Престиж” зустрілися з активною учасницею волонтерського руху України, помічником народного депутата України О. Кодоли, головою ліги “Ділова жінка” Тамарою Стратілат.

Тамара Михайлівна розповіла про роботу волонтерів Ніжина, пов’язану з військовими діями на сході України. Ніжин ніколи не стояв осторонь подій, що відбуваються в державі. Волонтерський рух Ніжинщини має потужний потенціал надання допомоги всім нужденним. Учні НВК завжди приймають активну участь в акціях, пов’язаних з доброчинністю, допомогою постраждалим та в суспільно-корисній діяльності.

 

Класний керівник 7-Б класу Овдієнко Т. В.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь