62 пожежі за листопад на Чернігівщині, рятувальники проводять роз’ясувальні рейди

 

 

 

 

В умовах осінньо-зимового періоду на Чернігівщині зросла кількість пожеж і трагічних випадків на них, спричинених порушенням громадянами приватного житлового сектору правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печей і димарів. Слід зазначити, що упродовж листопада та за майже 4 доби грудня в області із вищезазначеної причини виникло 62 пожежі, внаслідок яких 4 людей загинуло.

З огляду на таку невтішну статистику, рятувальники підрозділів Управління ДСНС України у Чернігівській області посилюють профілактично-роз’яснювальні заходи серед населення. Упродовж минулого тижня здійснені подвірні обходи та проведені протипожежні інструктажі серед громадян на території 36 населених пунктів області. Особлива увага надзвичайниками звертається на стан опалювальних печей і димарів, а також електромереж у помешканнях громадян непрацюючої категорії населення, зокрема похилого віку, інвалідів, багатодітних та неблагонадійних родин, повідомляє Управління ДСНС України у Чернігівській області.

Слід зазначити, що до роз’яснювальних заходів долучаються представники органів місцевого самоврядування, соціального захисту населення, правоохоронці та працівники підрозділів місцевої пожежної охорони.

Під час рейдів рятувальники доводять до мешканців житлового сектору вимоги правил безпечної поведінки у побуті, наголошують на своєчасному очищенні печей і димарів від сажі, недопустимості використання саморобних електрообігрівачів, застерігають про недопустимість залишення нагрівальних приладів без відповідного нагляду, розпалювання печей легкозаймистими рідинами та складування біля них горючих предметів і речовин. Для більш детального ознайомлення із заходами безпеки фахівці ДСНС надають мешканцям профілактичні листівки.

Рятувальники сподіваються, що такі щотижневі профілактичні заходи дозволять зменшити на Чернігівщини кількість пожеж і трагічних випадків на них, а також звернуть увагу громадян більш відповідально ставитимуться до вимог пожежної безпеки.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь