Діти, які рахують швидше калькулятора навчаються у ніжинських школах

 

 

 

 

Розповідати вірші, співати пісні, танцювати і одночасно виконувати дії із тризначними числами – все це роблять діти, що відвідують школу ментальної арифметики Indigo Mental Club у Ніжин. У цієї малечі явно не існує проблем із концентрацією уваги, швидкістю сприйняття і обробкою нової інформації, а успішність в школі піднялася в десятки разів.

Із такими “дітками-індіго” журналістам сайту NiznynNews пощастило познайомитися та відвідати один із таких уроків. Під час урок діти демонстрували такі вміння, в які спершу не віриться, що людина здатна на такі усні обрахунки, а тим більше маленька дитина. Про те, діти один за одним впевнено демонстрували свої навички.

“Ментальна арифметика –це методика розвитку двох півкуль головного мозку, які працюють одночасно, за допомогою японських рахівничок-абакус! Indigo Mental Club  -це методика №1 в Україні, схвалена Міністерством освіти” – розповідає керівник школи ментальної арифметики у м.Ніжині -Олеся Чепела.

Методика зародилася в Стародавній Японії близько 2000 років тому. Вже тоді з’явилися її основоположні принципи, які застосовуються і сьогодні: розвиток двох півкуль головного мозку і застосування рахівниць – АБАКУС(Соробан) для занять. Для сучасних дітей абакус став справжнім відкриттям. Ментальна арифметика є шкільним предметом в Японії, ось чому країна технологічно та економічно попереду інших країн світу!

Людський мозок складається з лівої і правої півкуль. Ліва відповідає за логічне мислення, концентрацію, пам’ять, інтелект, права – за творчість, емоції та інтуїцію. Вчені довели: щоб домогтися успіху, необхідно гармонійно розвивати обидві півкулі. Згідно зі статистикою, тільки 5% людей одночасно можуть використовувати і ліву, і праву півкулі.

Ментальна арифметика дозволяє одночасно розвинути навички, які притаманні обом півкулям: фантазію, пам’ять, уяву, творчість, аналітичне мислення, концентрацію уваги, інтуїцію, образне сприйняття.

Всі вони знадобляться дитині не тільки в навчанні, а й у житті.

«Спочатку ми  працюємо на абакусі, потім уявляємо абакус і вже рахуємо без рахівниці», – розповідає один з кращих учнів школи ментальної арифметики Indigo Mental Club у Ніжині, 8- річний Гриша.

До речі, всі учні в школі мають майже однаковий рівень, та з однаковою швидкістю усно додають та віднімають підряд  100 тризначних чисел. Діти готуються до олімпіад з ментальної арифметики, і націлені привезти найкращі місця. А в минулому році команда із України виборола перше місце на олімпіаді із ментальної арифметики у Дубаї.

 «Ментальна арифметика допомагає мені у навчанні, домашні завдання роблю за лічені хвилини, на уроці під час контрольної всі завдання виконую за пів уроку» – каже одна із учениць школи, 8-річна Катерина.

«Після того, як мій син пройшов певний етап курсу ментальної арифметики, я бачу, що у нього покращилася концентрація уваги, навіть коли він рахує на комп’ютері, він може зі мною поспілкуватися, музику слухати або ж розповідати вірш і при цьому дає правильну відповідь» – розповідає журналістам сайту NizhynNews мама одного уз учнів школи Наталія Гусєва.

«Коли мої друзі побачили, як швидко я рахую, були здивовані і не розуміють, як я це роблю», -ділиться Каріна Ювенко.

«А ще ми отримуємо заробітну плату – “індиго долари”, і за них щось собі купуємо: чашки, наклейки, магніти, рюкзаки і інше..» – розказують Поліна Набок та Маргарита Жизневська.

«І в школі Indigo Mental Club ми один одного підтримуємо і націлені на один результат-розвиток!» – Ярослав Білим.

Навчальний курс “Ментальна арифметика” розрахований приблизно на 2,5 роки, але перші дивовижні результати можна побачити вже через 1 місяць!

Цю методику можуть освоювати діти від 5 до 14 років. Заняття, як правило, проходить один раз на тиждень. Обов’язковою умовою успішного навчання є щоденне виконання домашнього завдання за допомогою спеціальної програми. Групи формуються за віком. Кожна група складається із невеликої кількості осіб, що дозволяє вчителям приділити максимум уваги кожному учневі. Аудиторії школи Indigo Mental Club обладнані сучасними технічними засобами навчання. Учні отримують персональний доступ до програми для тренувань вдома. Усі викладачі-тренери проходять спеціальне навчання та отримують відповідні документи про освіту.

Після спілкування із вихованцями цієї школи, стає зрозуміло, що дітям подобається відвідувати заняття з ментальної арифметики. Та біль за все, подабається той результат, якого вони досягли. Всі діти бачать себе в майбутньому успішними лідерами, готовими зробити себе та свою країну успішну та економічно розвинену!

Урок відвідала Вікторія Коломійченко

фото автора

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь